Opnieuw live excuses aan Philip Freriks

Televizier logo

Geplaatst op 9 December om 12:54

Actualiteiten nieuws

Philip Freriks hoorde vorig weekend in de uitzending dat zijn wekelijkse column voor het VPRO-radioprogramma OVT stopt. Daar werd vandaag live op gereageerd.

Eindredacteur Paul van der Gaag had op de site van de VPRO schriftelijk al een verklaring en excuses afgegeven. Maar vandaag ging hij nogmaals door het stof voor Freriks. 

Pijnlijk

De radiozender werd overspoeld met kritiek op de vorige uitzending. "Toen bedankten wij Philip Freriks voor zijn laatste column voor OVT en werd vervolgens pijnlijk duidelijk dat hij daar helemaal niets van wist", zo vertelde Van der Gaag zondagochtend op de radio. "De verontwaardiging was vervolgens groot en dat is helemaal terecht."

Kolossale fout

Toch komt de eindredacteur erop terug dat er sprake is van een groot misverstand, dat een halfjaar geleden is ontstaan in een telefoongesprek tussen Freriks en hem. "Vanaf dat moment ben ik ervan uitgegaan dat Philip aan het eind van 2018 nog twee keer een column zou doen en dat hij zelf had besloten daarna met zijn column te stoppen. Dat is, blijkt nu, een verkeerde conclusie geweest. En ik had natuurlijk in de weken voorafgaande aan zijn column van afgelopen zondag contact met hem op moeten nemen. Dat dat niet is gebeurd is een kolossale fout geweest." 

Ook deze verklaring levert de nodige kritiek op. Philip Freriks maakt zich ondertussen op voor een nieuw seizoen De Slimste Mens, dat vanaf maandag 10 december weer te zien is op NPO 1.