Interview met Jandino over Dino & Friends in NY

Televizier logo

Geplaatst op 23 April om 11:00

Amusement nieuws

Hier trekt hij volle zalen, maar krijgt Jandino Asporaat Amerikanen ook aan het lachen? In Dino & friends in NY probeert hij met hulp van bevriende BN’ers door te breken in New York.

Tekst: Carlijn Schepers

Wat ga je doen in New York?
“Ik wil in zes afleveringen, opgenomen in een paar weken, een zaal vullen met Amerikanen en voor hen – in het Engels natuurlijk – een show van een uur opvoeren. Dat is nogal moeilijk, want de meeste comedians daar geven shows van zo’n vijf minuten. Met zo’n kleine voorstelling trekken ze jarenlang door het land. Een optreden van een uur is vrijwel ondenkbaar, alleen de grootsten doen dat. En daartussen probeer ik me te redden, als een kikkervisje uit Nederland. Al zei ik daar ‘from Amsterdam’, want ze denken dat Nederland de hoofdstad is van Amsterdam.”

Wat doe je om dat doel te bereiken?
“Samen met bevriende BN’ers Rico Verhoeven, Tineke Schouten, Roué Verveer, Ronald Goedemondt en Najib Amhali duik ik in de wereld van de comedy in New York. We volgen lessen, bezoeken mogelijke locaties, doen proefoptredens. Eigenlijk ontleden we samen het vak. Al deze mensen hadden of hebben stiekem ook de droom door te breken in de VS. Onderweg komen we erachter hoe lastig dat is. Eén keer moest ik optreden en liepen al 17 van de 23 aanwezigen weg toen ik werd aangekondigd. Ze zaten duidelijk niet op mij te wachten, nog voordat ik iets had gezegd. Dan denk je wel even: hé, ik ben Jandino Asporaat! Maar hoe harder ik werd behandeld, hoe sterker ik me voelde. Ik ben het wel gewend, in Nederland kreeg ik in het begin ook veel kritiek.”

En, lukt het je?
“Dat is natuurlijk de vraag. Ik hoop de kijkers in elk geval te inspireren. Wat je droom ook is, ga het net als ik gewoon doen! Of je nu paardenfokker, imker of CEO wil worden.”

Dino & friends in NY | SBS 6 | vanaf dinsdag 23 april • 21.30 uur