Jan van Veen ontslagen bij Radio 5

Televizier logo

Geplaatst op 4 Februari om 15:30

Amusement nieuws

Jan van Veen moet vertrekken bij NPO Radio 5. Hij was pas een maand bezig met zijn programma Candlelight. Jan Slagter bevestigt dat er een onwerkbare situatie is ontstaan.

De 74-jarige radio-dj presenteerde Candlelight, waarin hij ingezonden liefdesgedichten voorleest. Maar na een maand vindt Omroep Max het wel weer genoeg geweest. Volgens Jan Slagter was Jan van Veen het vaak niet eens met de muziekkeuze en wilde hij niet naar de studio komen. Alles was thuis opgenomen en de kwaliteit was matig. 

Onwerkbare situatie

Al die onenigheid wordt in de officiële verklaring niet genoemd. "Door een verschil van opvatting over de invulling van het programma is er helaas een onwerkbare situatie ontstaan", vertelt een woordvoerder. "Hierdoor kunnen we de luisteraars niet de kwaliteit bieden waar ze recht op hebben. We vinden het heel erg jammer en gaan voor het NPO Radio 5-programma zo snel mogelijk op zoek naar een nieuwe titel en presentator."

Candlelight

Het AD meldt dat Jan van Veen een commerciële variant van het programma zou hebben gemaakt, waar de omroep niet op zat te wachten. De radiopresentator wil zelf niet reageren. Candelight maakte op 4 januari een terugkeer op de radio, maar de eerste aflevering werd al in 1967 uitgezonden.