Makers Heel Holland Bakt overwegen blijvende wintereditie

Televizier logo

Geplaatst op 9 December om 11:01

Amusement nieuws

Het zesde seizoen van Heel Holland Bakt gaat vanavond van start. Dit keer dus niet in de zomer, maar in de winter. En dat is misschien een blijvende verandering.
Volgens presentator André van Duin overwegen de makers van de bakwedstrijd namelijk een blijvende wintereditie.

2019

Waar de finale van Heel Holland bakt vorig jaar in oktober plaatsvond, vindt de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van de bakwedstrijd dit jaar in december plaats. In het nieuwe jaar zullen we dus pas weten welke bakker met de prijs naar huis gaat. De makers overwegen om de bakwedstrijd volgend jaar ook in de winter uit te zenden, verklapt presentator Van Duin aan De Telegraaf.

Oliebollen en appelflappen

Bakken is tenslotte meer iets voor in de winter, licht hij toe. "De winterbaksels zijn ook erg leuk in deze periode, zoals oliebollen en appelflappen. Misschien dat we het volgend jaar wel weer in deze tijd maken, dat idee is geopperd." 

Hittegolf

Bovendien is zwoegen boven hete pannen en ovens in de zomer pittig. De wintereditie van Heel Holland bakt is dit jaar in september en oktober opgenomen. "De hete zomer was gelukkig voorbij", aldus Van Duin. "Als we acht weken in die hittegolf hadden moeten draaien, was daar niets van terechtgekomen. Achteraf is het een goede keuze geweest." 

Bonusaflevering

Heel Holland bakt begint vanavond met een bonusaflevering, waarin we maar liefst vijfhonderd mensen zien die auditie doen. Onder anderen Hans Spitsbaard, de winnaar van Heel Holland bakt 2017, zal de baksels van de kandidaten gaan beoordelen.

Heel Holland bakt is vanaf vanavond iedere zondag om 20.25 uur te zien op NPO 1.