Omroep Max verdedigt deelname Maroeska aan Heel Holland Bakt

Televizier logo

Geplaatst op 11 Januari om 13:30

Amusement nieuws

Het nieuwste seizoen van Heel Holland Bakt staat in het teken van Maroeska. De sterbakker wint de ene aflevering na de andere, maar kijkers thuis zijn boos. Omroep Max blijft haar deelname verdedigen.

Maroeska heeft een cateringbedrijf en bracht een kookboek uit - dat genomineerd was voor een prijs die door een jury met Heel Holland Bakt-Janny van der Heijden wordt toegekend. Daar zijn niet alle kijkers blij mee. Maroeska zou te professioneel zijn voor een bakprogramma vol amateurs. En dat is niet eerlijk.

Opleiding

Maroeska zelf heeft aan RTL Boulevard laten weten dat ze zich de kritiek niet zo aantrekt, hoewel ze het wel jammer vindt dat de ophef de goede sfeer van het programma verpest. "Toen ik zo’n tien jaar geleden bijna failliet was, heb ik om de eindjes aan elkaar te knopen zo’n zeven à acht keer gecaterd." Omroep Max neemt het op voor de begaafde kandidaat. Tegen Lindanieuws verklaren ze dat Maroeska nooit een opleiding heeft gevolgd en daarom dus een amateurbakker is. Koken is bovendien niet hetzelfde als bakken.

Kookboek

En dat kookboek met Janny dan? Kenden de twee elkaar al? Volgens Omroep Max niet. "Janny zit inderdaad in die jury, maar heeft zich bij het samenstellen van de longlist én het aanwijzen van de winnaar onthouden van de stemming om iedere schijn van belangenverstrengeling uit de weg te gaan." Ze zijn daarom ook niet van plan om in de toekomst iets te veranderen: alle kandidaten voldoen aan de voorwaarden die al zes seizoenen worden gehanteerd. 

Meesterbakker

Of Maroeska nou een streepje voor heeft op de rest of niet, bakken kan ze wel. Inmiddels is ze al drie afleveringen uitgeroepen tot meesterbakker en tovert ze de mooiste creaties op tafel. In de vorige aflevering zagen we de andere bakkers zelfs vol afgunst naar hun concurrentie kijken, want ook bij een simpele opdracht wist ze eruit te springen door mooie extra details uit haar oventje te trekken. Het leverde een hoop kritiek op, maar ja. Het ziet er dan ook uit om op te vreten.