The Split: 'Barry Atsma is geweldig'

Televizier logo

Geplaatst op 26 Mei om 11:30

Amusement nieuws

De nieuwe Britse dramaserie The split laat zich het best omschrijven als een emotioneel geladen romantisch familiedrama. Barry Atsma speelt een van de hoofdrollen.

Tekst: Patrick Bremmers

Hoofdpersonages in The split zijn een familie van vrouwelijke echtscheidingsadvocaten, met drie dochters en moeder Ruth Defoe aan het hoofd. Nicola Walker speelt de oudste dochter, de briljante echtscheidingsadvocate Hannah Stern. Bij de start van de serie is ze net gaan werken voor het concurrerende bedrijf Noble & Hale, ingelijfd door haar oude schoolvriend Christie, gespeeld door Barry Atsma. Nicola is enthousiast over haar Nederlandse tegenspeler. “Barry is geweldig”, zegt ze. “We hebben allebei met de Nederlandse regisseur Ivo van Hove gewerkt en dat brak gelijk het ijs. Omdat Barry niet van hier is, brengt hij een heel andere energie met zich mee. Hij is heel direct, net als zijn personage.”

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

‪In tegenstelling tot wat ik dus beweer begint het eerste seizoen van The Split straks om 23.35 i.p.v. 22.55 uur op @NPO1 😬😁.... sorryyyyy. Na @pauwnl

Een bericht gedeeld door Barry Atsma (@barry_atsma) op

Grote ster

“Hoe ik hier verzeild ben geraakt?” vraagt Atsma ontspannen tussen de opnames. “Door auditie te doen, thuis met mijn iPhone. Tegenwoordig kan je gewoon thuis op de bank met je smartphone een filmpje opnemen. Je hoeft er niet meer voor naar Londen, Berlijn of Los Angeles.” Atsma vertelt dat zijn personage Christie altijd een zwak voor Hannah heeft gehouden. “Hij is inmiddels zelf gescheiden en heeft zich na een lange periode in Shanghai opgewerkt tot senior partner. En net dan verschijnt opnieuw de vrouw in zijn leven waar hij op zijn 23e ooit tegen heeft gezegd dat hij met haar de rest van zijn leven wilde delen. Dat is toen niet gelukt.” Nicola vreesde even of ze Atsma nog wel zouden kunnen verleiden terug te keren voor seizoen twee. “Hij is inmiddels zó’n grote ster. Maar goed dus dat ze een optie op hem hadden genomen!” De nieuwe opnamen zijn inmiddels in volle gang.

The split | zondag | NPO 2 | AVROTROS | 23.00 uur