Vlaamse versie Wie is de mol? opent zonder mol

Televizier logo

Geplaatst op 22 Februari om 14:17

Amusement nieuws

De makers van De mol, de Vlaamse Wie is de mol?, gooien het dit seizoen over een totaal andere boeg. De mol wordt pas gekozen zodra de opnames zijn begonnen.

Al ruim twintig jaar is het traditie dat mollen ver voor vertrek worden geselecteerd en uitvoerige voorbereidingen krijgen voordat ze aan hun taak beginnen. Een goede mol kan niet verrast worden, maar daar komt dit seizoen bij onze zuiderburen verandering in.

Onbekende mol

In een interview met Het laatste nieuws vertelt De mol-presentator Gilles de Coster dat de makers toe waren aan vernieuwing. Daarom vertrokken de tien kandidaten naar Vietnam zonder dat er een mol in het spel was. Pas tijdens de opnames van de eerste aflevering zullen de producenten discreet bepalen wie van de tien Vlamingen de saboteursrol krijgt toebedeeld. 

Verrassende opening

Volgens De Coster is het vooral de bedoeling om het seizoen verrassend te openen met een extraatje. Het belooft spectaculair te worden: "Uiteraard gaan we niet verklappen wie wij uiteindelijk hebben aangeduid, we willen het plezier niet vergallen. Maar de verrassing, de ontsteltenis bij de kandidaten, de ontreddering... die zal wel helemaal in de aflevering te zien zijn."

Technische middelen

Om de nieuwbakken mol toch te kunnen helpen, zetten de makers diverse "technische middelen" in om hem of haar ongemerkt van advies te kunnen dienen. De Coster adviseert de kijkers om goed te letten op gedragsveranderingen tussen de eerste en tweede aflevering van de show. 

De mol gaat op zondag 10 maart van start om 20.00 uur op VIER. 

Lees ook: Bekijk de eerste beelden van de halve finale van Wie is de mol?