Youp durfde oudejaarsconference niet aan

Televizier logo

Geplaatst op 14 April om 10:18

Amusement nieuws

Youp van 't Hek en de oudejaarsconference zijn tegenwoordig niet los van elkaar te zien, maar de cabaretier had even een aanloopje nodig voordat hij de eerste voor zijn rekening nam.

Dat deed hij uit de doeken in een interview op Radio 1. Toen zijn carrière nog enigszins in de kinderschoenen stond, werd hij al door de VARA benaderd. "Al in 1985 kwam vanuit de VARA de vraag of ik de oudejaarsconference wilde doen. Ik was enorm vereerd, maar dat durfde ik toen echt nog niet. Het voelde niet goed om daar toen al ja tegen te zeggen", zo zegt Youp.

Nog drie keer gevraagd

Bij die vraag in 1985 bleef het overigens niet. De VARA vroeg Youp nog drie keer voordat hij 'ja' zei. "In 1987 zei ik: over twee jaar doe ik het", zo doet hij uit de doeken. 

Tiende keer

Het zou overigens zomaar kunnen dat Youp voor de tiende keer de oudejaarsconference gaat doen. De teller staat momenteel op negen, maar er zou er heel goed nog één bij kunnen komen. "Ik heb het er met de VARA over gehad om er in 2020 weer een te gaan maken. Als ze mij vandaag zouden vragen, is de kans heel groot dat ik ja zeg. Het zou mijn tiende worden - dat is toch een mooi rond getal."