Pauw, Jinek en Van Nieuwkerk naar RTL?

Televizier logo

Geplaatst op 8 Juli om 11:04

Informatief nieuws

Verhuizen Jeroen Pauw en Eva Jinek allebei naar RTL? En is Matthijs van Nieuwkerk ook binnenkort weg bij de Publieke Omroep? De geruchten welen tierig in Hilversum.

Zondagavond zei Wilfred Genee in Café Hendriks & Genee dat hij in de wandelgangen had gehoord dat Jeroen Pauw en Eva Jinek beiden op het punt staan te vertrekken naar RTL. Gaste Angela de Jong van het AD vertelde daarop dat zij juist had vernomen dat Matthijs van Nieuwkerk in onderhandeling is met de commerciële zender. Dat alledrie de presentatoren verhuizen, lijkt onwaarschijnlijk, maar wat is er dan waar van de geruchten?

Beau van Erven Dorens

RTL kampt met een talkshowprobleem sinds het vertrek van Twan Huys wiens RTL Late night flopte. Dat probleem is gedeeltelijk opgelost met Beau van Erven Dorens die in september begint met een latenighttalkshow op RTL 4. Omdat Beau niet het hele jaar kan presenteren wordt er nog gezocht naar een vervanger, en dat zou Merel Westrik kunnen zijn die het goed deed bij de kijkers toen ze co-host was bij Art Rooijakkers in Zomer met Art. 

Pauw en Jinek in de vooravond

In dat geval zou RTL voorzien zijn op de late avond, maar blijkbaar wordt er deze zomer volop onderhandeld. Matthijs van Nieuwkerk zou in de running kunnen zijn voor een talkshow op de vooravond bij RTL, of als vervanger van Beau op de late avond. Pauw en Jinek kunnen dan in de vooravond aan de slag. Er gingen eerder al geruchten dat Eva de late avond wat te veel vindt sinds ze een kind heeft, dus dat zou best logisch zijn. De komende maanden wordt alles duidelijk.