De TV van gisteren: Donatieshow Zet 'm Op geen grote hit

Televizier logo

Geplaatst op 16 December om 9:05

Kijkcijfers nieuws

De Cliniclowns kregen ruim baan op NPO 1 met de grote donatieshow Zet 'm op. Maar kijkers bleven massaal weg bij de EO-productie die bedoeld was om nieuwe fondsen te werven.

Uiteindelijk zagen 645.000 mensen de show gepresenteerd door Harm Edens en Anne-Mar Zwart. Voor NPO 1 begrippen een relatief laag aantal. Het programma eindigde dan ook op de 12e plek van de kijkcijfer top 25, al werd er online wel vol lof over het initiatief gesproken. Daarna deed Emmen op 1 het met 512.000 kijkers niet beter. De samenvatting van het eredivisievoetbal zorgde later op de avond toch nog voor 1.2 miljoen kijkers.

RTL 4 wint

De absolute winnaar van de zaterdagavond was RTL 4. Reden voor dit succes was de gouden combinatie tussen Oh wat een jaar, goed voor 1.53 miljoen kijkersen Praat Nederlands met me dat uitkwam op 1.4 miljoen kijkers. Daarmee sluit Art Rooijakkers een uitmuntend eerste seizoen af van het taalspelletje. Een herhaling van Het perfecte plaatje leverde de zender nog eens 415.000 kijkers op.

Dance as one roemloos ten onder

Op SBS beleefde Dance as one na acht weken z'n grote finale, maar de show wist ook in het slotstuk geen grote kijkerschare te vinden. Uiteindelijk zagen 240.000 kijkers hoe Oxygen de beste synchroondanscrew werd en naar huis ging met 50.000 euro. Een herhaling van Waar is De Mol? was daarna goed 287.000 kijkers en laat op de avond keken nog eens 205.000 mensen naar In de ban van de trouwring.

Toch gaan fans de dansshow wel missen…