De TV van gisteren: Prima start voor S.P.E.L.show met Astrid Joosten

Televizier logo

Geplaatst op 25 Juli om 8:41

Kijkcijfers nieuws

Waar bijna heel Nederland zich in een zwembad had laten vallen of voor de airco geïnstalleerd vanwege de extreme hitte in Nederland, werd er ook nog naar de televisie gekeken op woensdagavond. De S.P.E.L.show op NPO 1 begon en wist met 700.000 kijkers leuk mee te doen.

Klaas van Kruistum, Jörgen Raymann en Janouk Kelderman namen het in deze taalstrijd op tegen een panel van 26 onbekende Nederlanders. Astrid Joosten praatte het geheel aan elkaar en ook JP, ja, die van Lingo, deed een duit in het zakje. In de studio was het trouwens ook heet, viel een Twittergebruiker op.

De slimste mens blijft scoren

Ook in de tweede week blijft De slimste mens onverminderd populair bij televisiekijkend Nederland. Helaas voor de vrouwen moest Victor Abeln het veld ruimen. Hij werd in de dying seconds geklopt door Cyril Victorie. De barman uit First Dates had nog één antwoord nodig om de producer en drummer weg te spelen, maar Wilfried de Jong bezorgde juist zijn tegenstander de victorie in de finale.

 

Barry Atsma

De eerste aflevering van In de beste families van interviewer Coen Verbraak wist ook een plek in de top 25 van de dag te pakken. Naar de gesprekken met broers en zussen over het lief en leed in hun families keken 411.000 mensen. Ook Barry Atsma kon het programma, waarin hij praat over zijn broer met het syndroom van Down, ondanks een enkele stomme vraag best waarderen.