Kan Michael Douglas Kathleen Turner redden in The Jewel of the Nile

Televizier logo

Geplaatst op 19 Juli om 11:15

Kijktips nieuws

Aan het eind van avonturenkomedie Romancing the Stone sloten schrijfster Joan en avonturier Jack elkaar in de armen. In dit vervolg leiden ze samen een heerlijk leventje.

Aan die heerlijke rust komt een einde als Joan (Kathleen Turner) een nieuwe opdracht krijgt.

Jewel of the Nile

Bij een signeersessie komt er een man naar Joan toe. Hij stelt zich voor als Omar en vertelt dat hij een Arabische sjeik is. Hij vraagt Joan om zijn memoires te schrijven.

Joan hapt toe. Een rustig leventje met haar Jack (Michael Douglas) is natuurlijk leuk, maar de verveling begint zo langzamerhand wel een beetje toe te slaan.

Bovendien: niks mis met een avontuurlijke reis naar Midden-Oosten. 

Ook Jack vertrekt in Jewel of the Nile die kant op. Een groep rebellen heeft hem gevraagd om een kostbaar juweel op te sporen.

Joan heeft al vrij snel door dat haar op het eerste gezicht zo charmante opdrachtgever een wrede dictator is. Jack ontdekt op zijn beurt dat Omar het juweel dat hij zoekt in bezit heeft.

Michael Douglas

Jack moet nu niet alleen het juweel opsporen, hij moet ook zijn liefje zien te redden. Of dat lukt zie je in Jewel of the Nile.

Naast Kathleen Turner en Michael Douglas keert ook Danny DeVito terug in dit vervolg op Romancing the Stone.

Waar DeVito in het eerste deel nog de belangrijkste tegenstander van Jack en Joan speelde, werkt zijn personage Ralph nu juist samen met Jack.