Acteur Jussie Smollet niet terug in Empire

Televizier logo

Geplaatst op 5 Juni om 11:47

Serie nieuws

Jussie Smollett keert definitief niet terug in de serie Empire. Dat heeft maker Lee Daniels gezegd. Er gingen de laatste tijd geruchten dat Smollett weer in genade aangenomen zou worden na de valse aangifte die hij eerder dit jaar deed.

Maar Daniels ontkent de terugkeer nu. Jussie Smollett werd in het vijfde seizoen uit de serie geschreven nadat hij door de politie van Chicago werd beschuldigd van het in scène zetten van een racistisch misdrijf tegen hem. Smollett zei dat hij door twee blanke mannen in elkaar was geslagen en uitgescholden. De politie kwam daarna met overtuigend bewijs dat de acteur die twee blanke mannen zelf had ingehuurd.

Onschuld

Ondanks dat Smollett niet terugkeert in het zesde seizoen, betekent dat niet het einde van de onrust op de set van Empire. De zwarte acteurs in de serie geloven nog steeds in zijn onschuld terwijl de grotendeels blanke crew overtuigd is dat hij de boel in de maling nam. Zijn collega's schreven in april zelfs een brief aan de hoge bazen waarin ze schreven achter Smollett te staan en hem terug te willen.