Cold Feet: Lief en leed uit Manchester

Televizier logo

Geplaatst op 12 April om 13:00

Serie nieuws

Adam, Karen, David, Pete en Jenny zijn er weer: tijd voor het achtste seizoen van Cold feet, waarin de vrienden weer het nodige lief en leed doormaken. Waar waren we gebleven?

Tekst: Rebecca van Rij

Het zesde seizoen van de Britse comedyserie Cold feet, kreeg in 2016 – dertien jaar na seizoen vijf – een warm onthaal. De vrienden uit Manchester waren terug van weggeweest. De dertigers zijn nu bijna-vijftigers en hun kinderen tieners. Maar de personages zelf zijn niet veranderd: de kijker houdt nog steeds van de hoofdkarakters en al hun menselijke trekken.

 
 
 
View this post on Instagram

Missed this bunch? Don’t worry - they’re back on telly tonight from 9pm. #ColdFeet ❄️👣

A post shared by Cold Feet Online (@coldfeettv) on


Adam

Twee ‘nieuwe’ seizoenen zijn er inmiddels uitgezonden. Daarin was te zien dat Adam (James Nesbitt) twee relaties versleet; de laatste, met Tina, liep stuk omdat hij het aanlegde met een collega. David (Robert Bathurst) werd verliefd op zijn cliënte, die getrouwd was met een man die haar in elkaar sloeg en Karen (Hermione Norris) ontmoette een leuke vent in een boekwinkel. Pete (John Thomson) en Jenny (Fay Ripley) overwonnen een crisis in hun relatie en besloten daarom hun huwelijksgeloften opnieuw af te leggen. Tijdens de laatste aflevering van seizoen zeven eindigde hun feestje, dat plaatsvond in een romantisch kasteeltje, in een anticlimax: iedereen kreeg ruzie met elkaar.

David en Karen

Aan de start van het nieuwe seizoen zijn de gemoederen weer gesust en treffen de vrienden elkaar op de bruiloft van een oude bekende. Adam gaat weer achter de vrouwen aan, maar komt daardoor in de problemen met zoon Matthew. David en Karen ontdekken dat hun zoon een geheim heeft en Jenny krijgt nieuws dat haar leven op z’n kop zet. Pete redt op dappere wijze iemands leven, wat anders uitpakt dan verwacht.

Cold feet | NPO 3 | vrijdag |22.55 uur