Komende week in GTST: Pijnlijke papadagen en het wentelwiek weerzien

Televizier logo

Geplaatst op 14 Januari om 20:25

Soap

Spoilers!

Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers.

De cliffhanger eindigde met Richard die dreigde Amir wat aan te doen als Amelie niet zou liegen voor hem.

Amelies leugen

Amelie ziet geen andere uitweg: ze moet wel liegen om zo Amir veilig te houden. Ze neemt met een steen op haar maag een filmpje op waarin ze toegeeft dat zij degene is die het geld van de veiling ontvreemd heeft en stuurt dat naar Richard.

Ondertussen weet Nina van niks: ze is druk bezig Billy de Palma te manipuleren door op haar gevoel te spelen. Nina gokt dat door over Shanti te beginnen de keiharde zakenvrouw gewetenswroeging krijgt en het gestolen geld terug te storten. Dat lukt bijna tot Richard haar het filmpje met Amelie laat zien.

Amelie doet haar best om zo snel mogelijk weg te komen uit Meerdijk. Maar ze heeft haar koffers nog niet gepakt of Marwan staat voor de deur in de hoop hun one night stand een nieuwe kans te geven. Amelie weet niet hoe snel ze ‘m weg moet werken, hoe pijnlijk ze het ook vindt.

Nina meent dat ze aan de winnende hand zijn tot Billy vrolijk haar atelier binnenstapt met op haar telefoon de bekentenis van Amelie. Nu er definitief ‘bewijs’ is van diefstal, draait veilinghuis Sanders voor de schade op. Nina dreigt alles te verliezen als ze niet binnen een week betaalt.

Nina is nog net op tijd om Amelie te zien vertrekken uit Meerdijk. Ze biedt haar excuses aan en legt uit waarom ze het filmpje opgenomen heeft. Voordat ze naar Lesbos gaat om bij Amir te zijn, heeft Amelie nog een goede raad voor Nina: verkoop het veilinghuis.

Vaarwel veilinghuis

Richard had daar stiekem al op gerekend: hij heeft een tussenpersoon gevonden die klaar staat het veilinghuis namens hem en Billy te kopen. De Palma vindt het allemaal wel erg voorbarig en risicovol, maar Richard krijgt gelijk.

Nog dezelfde dag biedt Nina het veilinghuis discreet te koop aan via Thomas, de zaakwaarnemer van haar vader. Ze besluit er over te zwijgen tegen haar omgeving, in de ijdele hoop het bedrijf uit handen van Billy en Richard te houden.

Maar ze kan de waarheid niet van Bing vandaan houden, zeker niet als Billy de Palma onverwacht langskomt om haar geld op te eisen. Nina probeert de schijn op te houden, maar moet open kaart spelen als een koper voor het veilinghuis zich aandient.

Bing vindt het een slecht plan om de boel te verkopen, maar dat kan Nina er niet van weerhouden haar handtekening te zetten onder het koopcontract. Veilinghuis Sanders is officieel en indirect in handen van Billy en Richard.

Pak an Marwan

Julian en Saskia kunnen maar moeilijk verwerken dat Marwan de vader is van Demi’s kindje. Demi kan het niet uitstaan dat haar ouders de gekste dingen in hun hoofd halen: ze is helemaal niet gedwongen door hem, dat hij twee keer zo oud is maakt toch niks uit? Ze stormt boos weg.

Demi komt toevallig haar opa tegen en samen praten ze in De Koning over de situatie. Henk adviseert haar dat praten altijd helpt en dat ze er met de hele familie voor haar willen zijn. Of ze het kindje nu houdt of niet. Gerustgesteld gaat Demi naar huis waar Henk zich rot schrikt als hij hoort dat het om Marwan gaat.

Ook Julian zit het nog niet lekker. Hij vindt echter dat Marwan moet weten dat hij vader wordt en gaat naar de buurtsuper om het ‘heuglijke’ nieuws te delen. Marwan is zich van geen kwaad bewust en weet niet wat hem overkomt als Julian er meteen op los slaat. Als hij hem de reden voor de aanval vertelt, weet Marwan niet hoe hij het heeft.

Een dag erop besluit Marwan dat hij met zijn vader terug wil naar Marokko. Maar Sami vraagt zich vooral af waar dat blauwe oog vandaan komt. Pas als Julian in de winkel komt, hoort Sami hoe het zit. Hij kan het eerst niet geloven, maar Marwan bevestigt dat hij Demi zwanger heeft gemaakt. Sami schaamt zich vreselijk en staat erop dat Marwan zichzelf aangeeft bij de politie. Hij heeft de wet overtreden door met een minderjarige naar bed te gaan.

Demi voelt zich ondertussen vreselijk schuldig over alle ellende die ze heeft veroorzaakt. Saskia en Julian hebben ruzie vanwege haar omdat Julian zijn baan wil opzeggen, wat het gezin zich niet kan veroorloven. Ook durft ze Marwan niet onder ogen te komen, ze wil het liefst dat alles ophoudt.

Maar Marwan wil zijn kant van het verhaal kwijt en vertelt Julian in het bijzijn van Sami en Ilyas hoe hij met Demi in contact is gekomen. Julian gelooft niks van het verhaal over Dominique van 18 en wil Marwan het liefst aanvliegen omdat het lijkt of hij de schuld in Demi’s schoenen probeert te schuiven.

Maar eenmaal thuis bevestigt Demi het verhaal van Marwan. Ze biecht alles op: hoe ze hem probeerde te verleiden als Dominique, hoe ze dacht dat oudere jongens seks willen. Hoe bang ze was die eerste keer, maar dat ze het allemaal zelf deed. Julian en Saskia proberen hun aangeslagen dochter zo goed mogelijk te troosten.

Ondertussen wil Sami nog steeds dat Marwan naar de politie gaat. Want als Julian aangifte doet, weet hij wel wie de politie eerder gelooft: het kleine witte meisje en niet de Marokkaanse man. Maar Marwan en Ilyas weigeren dit te geloven en spannen samen: ze hebben ontzettend veel respect voor hun vader, maar vanaf nu bepaalt hij niet meer alles in hun leven. Sami hoort het hoofdschuddend aan.

Jojo vangt bot

Ilyas maakte het vorige week uit met Jojo omdat ze tegen zijn vader had verteld dat er voorlopig nog geen bruiloft komt. Jojo voelt zich vreselijk en begrijpt niet waarom Ilyas haar hierom heeft gedumpt, zeker na alles wat ze al hebben meegemaakt. Ilyas is echter onvermurwbaar, tot irritatie van Bing die hem het liefst zou ontslaan bij Boks. Bing maakt zich zorgen om Jojo en staat erop dat zijn zusje voorlopig bij hem en Nina blijft logeren.

Lydia’s dubbelspel

Laura doet haar best om Henk en Lydia zo beleefd mogelijk te vermijden, ze heeft geen zin in hun geluk. Maar dan ziet ze hoe Lydia in het park een ontmoeting heeft met een man die heel romantisch bloemen voor haar heeft meegebracht. Laura kan ’t niet nalaten de boel goed te bestuderen.

Shanti’s obsessie

Shanti raakt met de dag meer verknocht aan Louise en kan ’t al bijna niet over haar hart verkrijgen het meisje een avondje bij Daan te laten zodat ze wat gezelligs kan doen met Rik. Ze kijkt voortdurend op haar telefoon en is zelfs verdrietig als Daan een selfie met Louise post.

Rik voelt dat er iets mis is, zeker omdat Shanti niet te genieten is zonder Louise. Het zorgt weer voor ruzie tussen het stel, met verwijten over en weer over de onvervulde kinderwens. Rik is helemaal klaar met zijn nukkige echtgenote.

Beiden vrezen ze dat de obsessie met kinderen krijgen het einde van hun huwelijk kan betekenen. Shanti maakt zich zorgen over haar gezondheid en vraagt discreet medisch advies aan Anton die haar verzekert dat er medisch heel veel mogelijk is om vruchtbaarheidsproblemen te verhelpen.

Rik en Shanti hebben een eerlijk gesprek over hun toekomst. Shanti geeft toe dat ze écht heel erg graag moeder wil worden… maar dan alleen met Rik. Hij stelt voor dat ze een medisch traject in gaan om haar kinderwens in vervulling te laten komen.

Ludo’s levensteken

Janine krijgt een opmerkelijk telefoontje van een vrouw die beweert een briefje van Ludo aan de poot van een raaf te hebben gevonden. In eerste instantie wil ze er niet op ingaan, maar Linda haalt haar toch over voor de zekerheid af te spreken.

Linda en Janine ontvangen de dame in huize Sanders. Ze blijkt een enthousiaste vogelaar die honderduit vertelt over de raaf, tot Linda weinig subtiel aangeeft dat ze het briefje willen zien. Janine zakt door haar benen als ze het stukje papier in handen krijgt: het is Ludo’s handschrift en de tekst bevat coördinaten.

Ludo’s laatste levenstekens

Op het boorplatform is een ernstig verzwakte Ludo inmiddels aan het eind van zijn latijn. Zonder voedsel en drinkwater worstelt hij zich met pijn en moeite bovendeks om zich te warmen aan de zon. Terwijl hij langzaam het bewustzijn verliest, trekt zijn leven met Janine aan hem voorbij.

Dan doemt uit de verte een helikopter op uit de mist. Janine en Leon hebben een vlucht gecharterd en kammen het gebied systematisch uit. Mede dankzij een tip van Daan vinden ze het boorplatform waar Ludo al snel is gevonden. De geliefden zijn herenigd.

En verder: Merel is nog maagd maar weet wel wat een kwelder is, Max-Ravi krijgt een kaartje uit Lesbos en we nemen afscheid van Ludo’s quarantainebaard.