Komende week in GTST: Lesbische liefdesexperimenten en onvoorziene onheilsontbijtjes

Televizier logo

Geplaatst op 22 Februari om 20:34

Soap nieuws

Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers.

De cliffhanger eindigde met Kimberly die besloot haar gevoel te laten spreken en haar goede vriendin Tiffy te zoenen.

Let’s be bi

Tiffy is verrast door de kus en Kimberly maakt zich er van de schrik met een smoes vanaf. Die zoen was vooral om zeker te weten dat ze écht niets voor vrouwen voelt. Tiffy gelooft haar, maar diep van binnen verkeert Kimberly in diepe paniek. Zou ze misschien biseksueel zijn of toch lesbisch? Een gesprek over geaardheid met Lucas maakt het er niet beter op en Kimberly zit vertwijfeld thuis te somberen. Tot Tiffy ineens voor de deur staat om haar op te beuren. Als ze samen een romantische film kijken durft Kimberly toe te geven dat ze verliefd op haar is. Tiffy waardeert de eerlijkheid, al deelt die verliefdheid niet. Maar ze vindt Kimberly wel mooi en lief genoeg om zich te wagen aan een lesbisch liefdesexperiment waar Kimberly ook voor open staat. De twee bedrijven de liefde en de ervaring bevalt zo goed dat ze besluiten om hun gevoelens verder te ontdekken zonder daar direct labels op te plakken of het aan de grote klok te hangen.

Onzeker ouderschap I

Daan twijfelt sterk of hij wel is weggelegd voor het vaderschap. De zorg voor Louise valt hem zwaar en hij is onzeker over de kleinste dingen. Uiteindelijk is het Bing die hem op z’n gemak weet te stellen als Daan langskomt om de kleine meid officieel voor te stellen aan haar suikeroom. Het was immers Bing die de benodigde 100.000 euro leende zodat Daan draagmoeder Marie-Lou af kon betalen. Bing is direct weg van het lieve hoopje mens en merkt dat Daans zorgen vooral in zijn eigen hoofd zitten. Hij denkt te ver vooruit en dat is in deze fase nog helemaal niet nodig. De zorg voor pasgeboren baby’s is uiterst basaal: voeden, verschonen, veel slaap en geregeld knuffelen. Gerustgesteld keert Daan huiswaarts, al valt het nachtelijke gehuil van z’n dochter hem zwaar.

Onzeker ouderschap II

Nu Bing en Amir het weer hebben bijgelegd en Max vaak bij Amir en Sjors is, merkt Nina dat ze haar kind vreselijk mist. Zeker als Bing zonder met haar te overleggen in het oppasschema schuift, net als Nina vrij had genomen om tijd met haar zoontje door te brengen. Ze vraagt zich af hoe het zal gaan als Max straks groter is en doorheeft in wat voor unieke situatie hij verkeert. Ze zit nu al in over het gedoe rond doktersafspraken, schoolzaken en een stabiel gezinsleven in twee huizen. De angst slaat helemaal toe als ze denkt wat er gebeurt mocht Amir ooit terug willen naar Afghanistan. Ze uit haar zorgen aan Ludo en Janine tijdens een ontbijt in de Rozenboom. Helaas kan Ludo ook weinig doen voor zijn prinses behalve erop hameren dat ze hoe dan ook de enige moeder van de kleine is.

Babybreuk

Lucas en Flo gaan trouwen en wil Flo direct aan kinderen beginnen met Boukje, zijn lesbische vriendin die ook dolgraag moeder wil worden. Lucas ziet het nog steeds niet zitten, maar blijkt wel een natuurtalent met baby’s als hij probleemloos de zorg voor de kleine Louise op zich neemt. Maar als Flo weer aandringt, gooit Lucas de kont tegen de krib. Hij wil geen kinderen en blaast ook het huwelijk af. Om Flo nog eens extra te kwetsen, zoent hij diezelfde dag nog met een andere jongen. Maar de twee kunnen elkaar niet loslaten. Op advies van Sjors en Nina doet Flo een lijmpoging, hij wil door met Lucas ook als het betekent dat ze geen kinderen gaan krijgen. Tot zijn grote verrassing is Lucas na een gesprek met Janine tot inkeer gekomen: als het Stefano in z’n eentje is gelukt om Lucas op te voeden, moeten hij en Flo het op den duur ook kunnen. Het huwelijk én de baby komen er weer aan.

Linda's therapierelatie

Het huwelijk van Anton en Linda is echter op sterven na dood. Vorige week was Linda nog enthousiast over de relatietherapie die ze samen waren gestart, maar als ze Anton een cursusboek komt brengen in de Koning schrikt ze als hij niet langer open staat voor haar, het boek of de therapie. Gekwetst en onredelijk reageert ze zich af op therapeut Rob die haar laat uitrazen en dan aanbiedt om haar één op één te blijven zien zodat hij haar kan steunen in deze moeilijke periode. Linda accepteert het aanbod, maar eigenlijk vooral omdat ze gevoelens voor Rob begint te krijgen. Hij wijst haar toenaderingspogingen af, het zou immers ongepast zijn, maar Linda laat zich niet uit het veld slaan. Ze ontdekt dat hij binnenkort een lezing geeft bij de plaatselijke leesclub en besluit met de therapie te stoppen om via de club tijd met hem door te brengen.

Antons vrije leven

Ondertussen probeert Anton te genieten van zijn nieuwe, vrije leven als barman in De Koning maar zijn omgeving maakt dat knap lastig. Passief agressief als ze kan zijn laat Laura hem allerlei rotklusjes opknappen en Ludo meent dat zijn beste vriend rijp is voor een psychiater. Ook Rover doet zijn beklag bij Anton: hij mist hem. Anton legt uit dat hij nog steeds van Linda en het gezin houdt, maar dat hij het niet meer aan kan van alles te moeten. Hij heeft behoefte aan vrijheid en wil ontkomen aan het dal der plichten.

Amirs ontbijtstress

Amir is nog niet getrouwd met Sjors, maar ontdekt wel hoe het is om onder de plak te zitten. Sjors staat er nog steeds op dat hij haar elke ochtend ontbijt op bed brengt als goedmakertje voor het feit dat hij uit haar bruidsjurk is gescheurd. Amir werkt echter onregelmatige diensten in het ziekenhuis en is na een paar dagen volledig gesloopt. Hij besluit een ontbijtservice in te schakelen, maar Sjors trapt er niet in: ze wil dat hij zelf in de keuken staat. Amir kan geen nee zeggen, maar die goedheid wreekt zich als hij tijdens een nachtdienst op de Eerste Hulp in slaap dommelt en een patiënt naar huis stuurt zonder te zien dat de man een herseninfarct had. Die medische misser kan 'm weleens zijn coschap kosten, maar Amir smeekt z’n begeleider dit incident te vergeten.

Rik en de vrouwenvetes

Ook Zoë maakt er deze week op medisch gebied een potje van. Ze verknalt twee belangrijke tentamens waardoor haar studie geneeskunde in gevaar komt. Uiteraard zoekt ze de fout niet bij zichzelf maar legt ze de schuld bij huisgenoten Shanti en JoJo. Door hun aanwezigheid is het zo druk dat ze zich onmogelijk op haar studie kan concentreren. Daarom probeert Zoë haar twee huisgenoten weg te pesten, maar dat hebben ze al snel door. Zoë drijft daarop de zaak op de spits en dwingt Rik te kiezen: of zij eruit of de meiden. Rik weigert te kiezen waarna Zoë boos wegstormt. Ook deze ruzie is weer snel verholpen als Zoë opbiecht dat ze zich ten onrechte ergert aan Shanti en JoJo. De twee accepteren Zoë’s excuses en alles lijkt weer koek en ei.

Shanti's spelproblemen

Maar Shanti krijgt er aan het eind van de week een probleem bij als haar grote, verborgen schaamte onbedoeld aan het licht komt. De nagelstyliste kan amper lezen en schrijven en raakt dus in paniek als Laura haar vraagt het nieuwe weekmenu van De Koning met mooie, sierlijke letters op te schrijven. Shanti verzint een smoes en maakt zich uit de voeten, maar Anton heeft door wat er aan schort. Hij is nog net op tijd bij Shanti om haar te overtuigen niet uit Meerdijk te vluchten en biedt haar, zuiver vriendschappelijk, hulp aan om iets aan haar laaggeletterdheid te doen. Door dit lieve gebaar lijkt ze voorzichtig gevoelens te ontwikkelen voor hem.


En verder: Laura wil haar nagels laten kronen, Zoë gaat nooit meedoen aan Heel Holland bakt en de relatie tussen Rover en JoJo krijgt mondjesmaat aandacht.