'Valtteri Bottas heeft plan B en C al klaarliggen'

Geplaatst op 6 Augustus om 10:45

Sport nieuws

De druk rondom de persoon van Valtteri Bottas is zodanig groot dat menigeen ervan uit gaat dat de Fin aan zijn laatste maanden bij Mercedes bezig is. De tweede rijder achter Lewis Hamilton houdt zelf ook rekening met een vertrek bij zijn huidige renstal en denkt zodoende na over zijn toekomst.

"Als je in mijn positie zit en zeker wilt zijn van een stoeltje in de Formule 1 dan móét je wel een plan B én een plan C hebben. Ik denk natuurlijk na over dat soort dingen en het is gewoon goed om back up-plannen te hebben", zegt de Fin in gesprek met Sky Sports F1.

Druk 

Bottas hoopt dat er snel duidelijkheid komt rondom zijn persoon. De druk om te presteren heeft voor Bottas een remmende werking. "Sommigen verkeren in de veronderstelling dat je beter presteert als je onder druk staat, maar in mijn geval is dat niet zo. Dat neemt echter niet weg dat ik hongerig was naar de zege in Hongarije. Ik probeer altijd maximaal te pushen en het niet te verpesten zoals ik dat hier in Hongarije deed."

Schade

In de beginfase van de race clashte Bottas met teamgenoot Hamilton en later raakten hij en Ferrari-coureur Charles Leclerc elkaar. Door schade aan de auto moest de Fin gedwongen naar binnen voor een pitstop, waardoor hij een podiumplek kon vergeten. Uiteindelijk werd Bottas achtste in Hongarije.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Race day 🇭🇺🏁 • #VB77 #F1 #HungarianGP @mercedesamgf1 📸 @jeolin

Een bericht gedeeld door Valtteri Bottas (@valtteribottas) op