Nieuwsuur (2018)

  • 15 februari 2018, 22:00 - 22:55 uur
  • NPO 2
Kijk nu

ACTUALITEITEN Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.

Met vandaag:

* 'Dik is niet automatisch ongezond'
In Amerika is het ook een trend: dikkerds die klaar zijn met alle vooroordelen en hun plek in de spotlights opeisen. Ook Nederlandse dikkerds volgen. Ze zijn trots op hun lijf. En ze hebben niet allemaal standaard een hoge bloeddruk, diabetes en hart- en vaatziekten.
Hoogleraar Liesbeth van Rossum juicht de dikke actievoerders toe. Al vindt ze dat niemand mag voorbijgaan aan het feit dat obesitas een sterke risicofactor is voor diabetes, depressie, hart- en vaatziekten en kanker. In Nieuwsuur vanavond aandacht voor een nieuwe beweging.

* Het einde van het raadgevend referendum
De coalitie, met daarin nota bene D66, de partij die altijd op het referendum heeft gehamerd, daar gaat het raadgevend referendum afschaffen. "Het nationaal raadgevend referendum heeft als tussenstap niet gebracht wat ervan werd verwacht', zo staat in het regeerakkoord.
Is het referendum nou wel of niet een kroonjuweel van D66? Jonge D66-leden betreuren het afschaffen en vragen zich af wat de Nederlandse burger ervoor terugkrijgt in democratisch opzicht.

* Wangedrag van Oxfam-medewerkers
Oxfam Novib, de Nederlandse tak van de hulporganisatie Oxfam International, heeft als gevolg van het schandaal bij Oxfam Groot-BrittanniŽ nog eens duizend donateurs verloren. Het aantal opzeggingen sinds het bekend worden van het schandaal, afgelopen vrijdag, komt daarmee op 1700. Oxfam Novib heeft 330.000 donateurs. De Britse krant The Times schreef dat Oxfam-medewerkers in HaÔti seksfeesten hebben georganiseerd, mogelijk met minderjarige prostituees. De medewerkers waren daar om noodhulp te verlenen na de aardbeving in 2010. Deze week werd bekend dat bij een missie in Tsjaad, in 2006, hetzelfde is gebeurd.*

* Sport:
- Tennis : Nadal bij gala in Amsterdam
- Schaatsen: Affaire Anema


  • Bijzonderheden: Teletekst ondertiteld, HD 1080i
  • Seizoen: 2018

Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag