Nieuwsuur (2018)

  • 13 maart 2018, 22:00 - 22:45 uur
  • NPO 2
Kijk nu

ACTUALITEITEN Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.

Met in deze uitzending:

* Minister Ollongren over de nieuwe inlichtingenwet
De inlichtingen- veiligheidsdiensten mogen nu alleen gericht tappen op internet, bijvoorbeeld als ze al iemand in het vizier hebben. Met de nieuwe inlichtingenwet mogen ze ook ongericht data verzamelen op internet. De diensten moeten daarvoor wel toestemming vragen aan een minister. In het geval van de AIVD is dat de minister van Binnenlandse Zaken, Kajsa Ollongren. Wanneer mag het wel en wanneer mag het niet? En waar let de minister dan op?

* ING trekt omstreden salarisvoorstel topman in
ING wilde het salaris van topman Ralph Hamers met 50 procent verhogen naar ruim 3 miljoen euro, maar komt daar nu toch op terug. De raad van commissarissen van de bank zal het voorstel niet indienen bij de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering eind april. Het voorstel leidde tot veel ophef. Politiek Den Haag viel over de bank heen en klanten lieten weten over te stappen naar concurrenten. ING-president-commissaris Jeroen van der Veer zegt dat het voorstel nu wordt ingetrokken om verdere discussie te voorkomen.

* Bezweken voetbaltalent waarschuwt voor te hoge verwachtingen.
Sonny Pike werd in de jaren '90 de nieuwe Maradona genoemd. Maar zijn carrière werd in de knop gebroken: de jonge Britse voetballer kon de hoge druk en verwachtingen niet aan. Nu wil hij jonge voetbaltalenten en hun ouders waarschuwen.

Met sport:

* Voetbal: Champions League: Manchester United - Sevilla, Fran Sol na operatie in oktober nu topschutter


  • Bijzonderheden: Teletekst ondertiteld, HD 1080i
  • Seizoen: 2018

Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag