Nieuwsuur (2018)

  • 12 oktober 2018, 22:00 - 22:45 uur
  • NPO 2
Kijk nu

ACTUALITEITEN Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.

Met in deze uitzending:

* Afstand van Saudi-ArabiŽ vanwege affaire-Khashoggi
Medewerkers van de Turkse regering zouden video- en audiobewijs hebben waaruit blijkt dat de Saudische journalist Jamal Khashoggi is vermoord in het Saudische consulaat in Istanbul, hebben ze tegen Amerikaanse autoriteiten gezegd. Volgens de Amerikanen is vooral het audiobewijs erg sterk, is te lezen in The Washington Post, de krant waar Khashoggi voor werkt.

* Burgemeester duikt onder
De Haarlemse burgemeester Jos Wienen is vanwege aanhoudende bedreigingen aan zijn adres tijdelijk ondergedoken. Ruim een maand geleden besloot de hoofdofficier van justitie in Noord-Holland al om het huis van Wienen opzichtig te laten bewaken door agenten. Volgens NH Nieuws hebben de bedreigingen mogelijk te maken met de harde lijn van Wienen tegenover criminaliteit. Hij liet onder meer een clubhuis van motorclub Hells Angels sluiten en rolde een illegaal casino op. Jos Wienen is niet de eerste burgemeester die moet onderduiken.

*Verloren gewaande Manet in Haarlem
Morgen start in het Frans Hals Museum in Haarlem de tentoonstelling 'Hals en de modernen'. Over de schilder Frans Hals die zeer werd bewonderd door kunstenaars als …douard Manet, Max Liebermann, John Singer Sargent en Vincent van Gogh. Ze waren onder de indruk van zijn losse schilderstijl. Manet kopieerde daarom in 1872 in Haarlem diens doek De Regentessen van het Oudemannenhuis (1664) op zakdoekformaat.

Met sport:

* Voetbal: Vooraf - Nederland - Duitsland


  • Bijzonderheden: Teletekst ondertiteld, HD 1080i
  • Seizoen: 2018
  • Presentator: Jeroen Wollaars

Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag