Nieuwsuur (2018)

  • 9 november 2018, 22:00 - 22:55 uur
  • NPO 2
Kijk nu

ACTUALITEITEN Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.

Met in deze uitzending:

* Advocaat van Asia Bibi wil dat Nederland haar opvangt
De advocaat van Asia Bibi wil dat de Nederlandse regering de vrouw en haar gezin opvangt. Een officiŽle asielaanvraag is er niet, maar advocaat Saif-ul-Malook heeft in gesprekken met politici, onder anderen Tweede Kamerleden, aangegeven dat hij wil dat ze naar Nederland kan komen.
Hier zal Bibi volgens hem veilig zijn. Saif-ul-Malook zegt het verzoek schriftelijk in te zullen dienen. De christelijke Asia Bibi is onlangs in Pakistan door het hooggerechtshof vrijgesproken van godslastering. Sindsdien wordt ze bedreigd, net als haar advocaat die naar Nederland vluchtte.

* OM vervolgt verpleeghuisarts voor euthanasie op demente vrouw
Het Openbaar Ministerie gaat een arts vervolgen wegens een geval van euthanasie. Het is de eerste vervolging sinds de Euthanasiewet in 2002 van kracht werd.
De bewuste specialist ouderengeneeskunde is eerder dit jaar al berispt voor de onzorgvuldige levensbeŽindiging van de patiŽnt die dement was. Het OM verwijt de arts dat zij, ondanks een onduidelijke wilsverklaring, toch de euthanasie heeft uitgevoerd.

* Biografie over culinair journalist Johannes van Dam
Hij noemde zichzelf de beste culinair journalist van Nederland: de in 2013 overleden Johannes van Dam. In zijn wekelijkse rubriek 'Proefwerk' voor Het Parool schreef hij recensies over talloze Amsterdamse eetgelegenheden. Van Dam was geliefd en gevreesd. Zijn rubriek werd graag gelezen, omdat hij vlijmscherp en zonder blad voor de mond schreef over zijn eetervaringen. Hierdoor kon Van Dam restaurants maken of breken. Vandaag verschijnt, vijf jaar na zijn dood, de biografie over Van Dam.Met sport:

* Voetbal: Vrouwen - WK-play-off tussen Nederland en Zwitserland


  • Bijzonderheden: Teletekst ondertiteld, HD 1080i
  • Seizoen: 2018
  • Presentator: Jeroen Wollaars

Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag