Oekra´ne krijgt Songfestival-borg niet terug

  • Geplaatst: Vrijdag 23 juni
Door: Televizier.nl

INFORMATIEF Slecht nieuws voor de gastheer van het Songfestival 2017: de Oekraïense staatsomroep NTU probeert om de borg voor de organisatie van het liedjesfestijn, maar het lijkt er op dat deze kan fluiten naar zijn geld. 

De staatsomroep noemt het Songfestival 2017 een succesvolle editie en wil daarom graag de borg terug. De omroep betaalde 15 miljoen euro aan de Europese Omroepunie (EBU). Omroepbaas Zurab Alassiana wil met behulp van advocaten uitzoeken waarom de borg momenteel bevroren is.

Satellietverbinding

Het is de vraag of de EBU die 15 miljoen wil terugstorten. Oekraïne verbood de deelname van zijn buurland, omdat de Russische Joelia Samojlova een optreden had gegeven op de Krim. De EBU had liever gezien dat Rusland toch zou mee doen aan de 62e editie van het Songfestival en probeerde Oekraïne over te halen om een oogje dicht te knijpen. Zo stelde deze een live satellietverbinding met Rusland voor, maar ook daar had het gastland geen zin in.

Ontroerend

Of het Songfestival dit jaar succesvol was, daar hoeven we niet over te twijfelen. Dit jaar zagen meer dan 182 miljoen Europeanen hoe de Portugees Salvador Sobral won met zijn ontroerende liedje Amar pelos dois. Ook voor ons eigen land was deze editie een succes:´onze´ OG3NE behaalde de elfde plek en daar mogen we best trots op zijn. Reageren op dit artikel