Olympische skier organiseert dure pokeravonden in waargebeurde Molly’s Game

Kijk nu

NET GEMIST Een raar verhaal is het zeker. In Molly’s Game volgen we de vrouw die ‘s werelds meest exclusieve pokerspel runde. Zie hierboven de trailer. Op 21 december zie je in de bioscoop de rest.

Molly Bloom is een Olympische skier. Op een of andere manier rolt ze in het pokerwereldje, waar ze te maken krijgt met bekenden van over de hele wereld. Ze runt een pokerspel, waarbij de inzet ongelooflijk hoog is. Voor wel tien jaar organiseerde ze dit zeer exclusieve spel, waaronder celebrity’s uit Hollywood, de sportwereld, maar ook de Russische maffia. Ze wordt gearresteerd door de FBI en haar enige bondgenoot is advocaat Charlie Jaffey.

Waargebeurd verhaal

Nu is Molly’s Game natuurlijk een film, maar het is wel gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Het hoofdpersonage, Molly Bloom, schreef namelijk een boek over wat ze had meegemaakt. Over hoe zij als een van de machtigste pokerorganisatoren ter wereld door het leven ging en hoe haar advocaat meer leerde over haar dan dat de tabloids het publiek vertelde.

Sterrencast

Dat alles is ondersteunt door een sterrencast. De hoofdrol is voor Jessica Chastain, maar ook Idris Elba, ditmaal als advocaat, is van de partij. De regisseur is Aaron Sorkin, die zijn regiedebuut hiermee maakt. Wel heeft hij al tal van goede films geschreven – The Social Network, Moneyball en Steve Jobs komen van zijn hand. Ook deze film schrijft hij zelf.


Reageren op dit artikel