Olympische sportdag in vogelvlucht(2018)

  • 9 februari 2018, 18:00 - 19:00 uur
  • NPO 1
Kijk nu

SPORTNIEUWS Herman van der Zandt en oud-schaatser Bart Veldkamp nemen de hoogte- en dieptepunten van de voorbije olympische sportdag door. Naast samenvattingen van diverse sporten, zijn er reportages en interviews te zien.

Wie heeft een medaille gewonnen en wie is er door het ijs gezakt? Het is aan het begin en het einde van iedere olympische sportdag te zien in Pyeongchang vandaag. Hierin komen - naast ruime samenvattingen van diverse sporten - ook verhalen over de (Nederlandse) deelnemers, reportages en interviews voorbij.

Herman van der Zandt

Herman van der Zandt neemt de presentatie van de avondeditie van Pyeongchang vandaag voor zijn rekening. Oud-schaatser Bart Veldkamp staat hem bij. Het duo schakelt ook rechtstreeks met Dione de Graaff in Zuid-Korea, waar het dan midden in de nacht is. "Ik vertel dan wat mij die dag is opgevallen. Laat mijn licht erover schijnen", zegt Dione. Waar ze het item opneemt weet ze nog niet. Lachend: "Ik hoop een beetje in de buurt van mijn bed."

Dione de Graaff

Ondanks dat het nachtwerk wordt, neemt Dione de Graaff haar bijdrage voor Pyeongchang vandaag niet van tevoren op. "We gaan het gewoon live doen hoor", zegt ze. "Opnemen is geen bal aan. Ik heb dit in Sotsji trouwens ook gedaan. Toen stond ik gewoon op het Olympic Parc. Dat is nu een beetje gek, middenin de nacht. Dus ik denk dat we gewoon bij ons appartement uitkomen. Ze willen tegen het einde van die uitzending ook nog een keer schakelen om te vragen wat er die dag erna op het programma staat. Het is dan om kwart voor drie 's nachts in Pyeongchang. Ik ben gelukkig wel een nachtmens..."


Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag