Tip
Deze week nieuw op Netflix, Disney+, Prime Video en Ziggo

Guidinc logo

Geplaatst op 10 Mei, 11:03

Het wordt weer een bomvolle week op de streamingdiensten, met enkele interessante Nederlandse titels. Op Netflix zie je de Undercover-film Ferry, en op Amazon Prime Video het oorlogsdrama De Oost (foto).

Woensdag 12 mei

Coyote op Ziggo Movies & Series

De Amerikaanse grenswachter Ben Clemens (Michael Chiklis) waakt over de grens met Mexico, een populaire oversteekplaats voor gelukszoekers en drugssmokkelaars. Als hij na dertig jaar met pensioen wil, komt hij bedrogen uit. Een bende mensensmokkelaars rekruteert Ben voor hun organisatie. De spannende misdaadserie Coyote is vanaf deze week te zien op Ziggo Movies & Series.

Oxygene op Netflix

Als Elizabeth bij kennis komt, bevindt ze zich een een afgesloten cryokamer en kan ze zich niet herinneren hoe ze daar is beland. Ze moet uitvinden wat er aan de hand is om te ontsnappen voordat haar zuurstof op is. Met behulp van de spraakgestuurde computer MILO graaft ze in haar geheugen. Mélanie Laurent speelt de hoofdrol in deze adembenemende Franse thriller.

Zet Oxygene op je kijklijst

Donderdag 13 mei

De Oost op Amazon Prime Video

De jonge Nederlandse soldaat Johan (Martijn Lakemeier) wordt naar voormalig Nederlands-Indië gestuurd voor de strijd tegen de Indonesische guerrilla's. Hij maakt er kennis met kapitein Westerling (Marwan Kenzari), die buitengewoon harde methodes inzet om de onafhankelijkheidsstrijders klein te krijgen. Deze Nederlandse oorlogsfilm van Jim Taihuttu gaat in première op Amazon Prime Video.

Zet De Oost op je kijklijst

vrijdag 14 mei

Ferry op Netflix

Hoe is Ferry Bouman de meedogenloze drugsdealer geworden die we leerden kennen in het eerste seizoen van Undercover? Het geliefde personage krijgt een 'origin story' in de Netflix-film Ferry. Het verhaal speelt in 2006, dus ruim voor het eerste Undercover-seizoen. Ferry (Frank Lammers) werkt dan nog voor een Amsterdamse hasjbaron, die hem naar Brabant stuurt om een klusje op te knappen. In zijn geboortestreek wordt Ferry geconfronteerd met zijn verleden en familie, maar hij ontmoet er ook zijn latere vriendin Danielle (Elise Schaap).

Zet Ferry op je kijklijst

Halston op Netflix

In een vijfdelige miniserie geeft Ewan McGregor gestalte aan de Amerikaanse modeontwerper Halston, die in de jaren zeventig een internationale beroemdheid werd. Halston werd bekend dankzij zijn elegante minimalistische ontwerpen, maar ook door zijn uitbundige levensstijl en vriendschappen met sterren als Liza Minnelli en Andy Warhol. Halston werd mede geproduceerd door Ryan Murphy (Ratched, The Prom) als onderdeel van zijn miljoenendeal met Netflix.

Zet Halston op je kijklijst

The Woman in the Window op Netflix

Anna Fox (Amy Adams) leidt haar leven vrijwel helemaal binnen de muren van haar appartement. Niet vanwege een lockdown, maar door haar verlammende pleinvrees. Ze doodt haar tijd met films, veel wijn en het begluren van haar buren. Als ze op een avond in een van de buurhuizen iets schokkends ziet, begint ze ernstig aan zichzelf te twijfelen. The Woman in the Window vertelt een spannend verhaal, gebaseerd op de bestseller van de Amerikaanse schrijver A.J. Finn.

Zet The Woman in the Window op je kijklijst

I Am All Girls op Netflix

In deze Zuid-Afrikaanse actiethriller jagen twee vrouwelijke detectives (gespeeld door Erica Wessels en Hlubi Mboya) op een internationale bende kindersmokkelaars. Een seriemoordenaar lijkt het te hebben voorzien op hetzelfde doelwit. Het spoor leidt naar enkele machtige politici.

Zet I Am All Girls op je kijklijst

The Underground Railroad op Amazon Prime Video

De 'underground railroad' was een smokkelroute die slaven uit het Zuiden van de Verenigde Staten hielp ontsnappen naar het Noorden, waar ze vrij waren. In de nieuwe serie van Amazon Prime Video, gebaseerd op het boek van Colson Whitehead, is de route een échte ondergrondse spoorbaan. Cora (Thuso Mbedu) hoopt op de trein naar een vrije toekomst te rijden.

Zet The Underground Railroad op je kijklijst

War of the Worlds op Disney+

Het eerste seizoen van de Frans-Amerikaanse serie War of the Worlds staat deze week op Disney+. Volgende week wordt dat aangevuld met het gloednieuwe tweede seizoen. In het verhaal, losjes gebaseerd op het klassieke sf-boek van HG. Wells, wordt de mensheid aangevallen door een buitenaardse invasiemacht. Kleine groepjes mensen weten zich staande te houden in een wanhopige strijd. Met rollen van onder anderen Gabriel Byrne en Elizabeth McGovern.

Zet War of the Worlds op je kijklijst

Bekijk ook