Tip
Deze vijf nieuwe Nederlandse films kijk je nu al bij Pathé Thuis

Geplaatst op 26 Oktober, 15:43

'It ain’t much if it ain’t Dutch'

It ain’t much if it ain’t Dutch, grapt Pathé Thuis op de pagina waarop je alle Nederlandse films uit hun collectie kunt vinden. Maar ze hebben gelijk, dus hieronder vind je vijf toptitels van eigen bodem op een rij.

Bumperkleef

Jeroen Spitzenberger speelt Hans, een zelfverzekerde man die met zijn gezin onderweg is naar zijn ouders. Ze zijn al laat dus Hans geeft op de snelweg wat extra gas. Hij veroorzaakt een verkeersruzie; het begin van een angstaanjagende achtervolging door een man in een wit busje. Wat wil die gek?

Bumperkleef zien? Check hier onze Pathé thuis pagina met meer info.

 

Kapsalon Romy

Een film van dezelfde makers als de fijne feel-good-films Het paard van Sinterklaas en Minoes kán haast niet teleurstellen. En dat doet Kapsalon Romy dan ook niet. De film gaat over Oma Stine die met enige tegenzin in haar kapsalon op haar kleindochter past. Maar als ze met beginnende Alzheimer kampt, is ze blij dat Romy er is.
 
 

Instinct

Carice van Houten, Marwan Kenzari en Halina Reijn werkten samen aan Instinct, een film over een psychologe in een tbs-kliniek die tot over haar oren verliefd wordt op een van de patiënten, de gevaarlijke serieverkrachter Idris.
 
 

De beentjes van Sint Hildegard

Komiek Herman Finkers speelt in De beentjes van Sint Hildegard de rol van Jan, een man die al 35 jaar getrouwd is met Gedda. Hoewel het een gelukkig huwelijk lijkt, wordt Jan eigenlijk helemaal gek van Gedda. Ze bepaalt alles voor hem en Jan lijkt niets zelf te mogen beslissen. Om het tij te keren neemt Jan een drastisch besluit…
 
De beentjes van Sint Hildegard zien? Check hier onze Pathé thuis pagina met meer info.
 

De belofte van Pisa

Shahine El-Hamus (die nu ook schittert in de dramaserie Lieve Mama) spelt Sam, een Marokkaanse jongen die erg goed trompet kan spelen. Hij wordt aangenomen op het Muzieklyceum, maar wordt vervolgend heen en weer geslingerd tussen de wereld van de klassieke muziek en zijn eigen vrienden van de straat. 
 
 
 
Alle Nederlandse films van Pathe Thuis zien? Klik dan hier!