Videoland-tip: Polyamorie

Geplaatst op 7 Maart, 11:00

Als mensen met wederzijds goedvinden van elkaar meerdere liefdespartners hebben, heet dat polyamorie. Ze komen aan het woord in deze documentaire. Ook laten experts hun licht schijnen over deze manier liefdesbeleving.

"Liefde is zo’n beetje het enige wat vermenigvuldigt als je het deelt”, aldus een van de hoofdpersonen uit de documentaire Polyamorie. Die volgt een aantal mensen die meerdere geliefdes hebben, zoals de Utrechtse Isabeau. Zij heeft nu al vijf jaar een relatie met Felix, maar is ook verliefd op Richard en Bas. Bas en Felix zijn inmiddels ook verliefd op elkaar. Als Felix en Isabeau gaan trouwen is er op hun grote liefdesfeest ook een rol weggelegd voor de andere twee mannen.

Partners

Ook Joy heeft meerdere partners. Ze is getrouwd met Herman, maar begon ook een langeafstandsrelatie met de Deense Stella. Bij een bezoek aan Denemarken werd ze ook verliefd op Morten, met wie ze nu een zoontje heeft. En Herman heeft ook een andere relatie, met Melissa.

De documentaire laat zien hoe hun leven en dat van andere polyamoureuze mensen eruitziet. Ook komen onderwerpen als jaloezie, administratie en kinderen aan bod.

De documentaire Polyamorie staat vanaf 20 februari op Videoland.