Ontbijtregels in Bed and breakfast(2018)

  • 15 februari 2018, 21:25 - 22:20 uur
  • NPO 1

REALITYPROGRAMMA Dit nieuwe seizoen start in een statige bed and breakfast in Utrecht waar vroeger rijke stadsbewoners verbleven. In Amsterdam slapen de B&B-houders onder straatniveau en in Noord-Brabant krijgen ze te maken met ontbijtregels.

Tientallen Nederlandse B&B’s hebben meegedaan aan Bed & breakfast. Toch zijn er genoeg die nog niet aan de beurt zijn geweest en daarom begint vandaag een nieuw seizoen van het populaire MAX-programma.

Ontbijtregels

In Utrecht bevindt zich de eerste B&B van deze reeks en dat is er eentje op stand. Op deze buitenplaats aan de Vecht verbleven welgestelde stadsbewoners vroeger in hun vrije tijd. De B&B-houders brengen hun volgende nacht door in Amsterdam, waar ze onder straatniveau slapen. Voor de laatste logies met ontbijt reizen ze naar Noord-Brabant. De eigenaresse gaat voedselverspilling tegen met een keuzelijst die haar gasten moeten invullen voordat ze gaan ontbijten. Het is alleen de vraag of haar collega's wel precies weten wat de bedoeling van deze lijst is.

Commentaar van collega's

Bed and breakfast is tegenwoordig een vaste waarde in het televisieaanbod. Het programma waarin B&B-eigenaren elkaars onderkomen bezoeken en beoordelen door zelf een kamerprijs te bepalen, was in april 2012 voor het eerst op televisie te zien. Inmiddels is de serie alweer toe aan het achtste seizoen. Hierin slapen de stellen in accommodaties die uiteenlopen van een vuurtoren tot aan een rijtjeshuis. De B&B-houders runnen hun logies en ontbijt allemaal op eigen wijze. En natuurlijk lokt dat altijd weer het nodige commentaar uit bij hun logerende collega’s, die het regelmatig nét even anders zouden doen.

  • Seizoen: 2018

Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag