Openhartige Gloria Estefan in College Tour(2017)

  • 8 december 2017, 21:05 - 22:00 uur
  • NPO 2
Kijk nu

INTERVIEWPROGRAMMA Twan Huys heeft voor College Tour een openhartig gesprek met de Queen of Latin Pop: Gloria Estefan. In Nederland staat de Cubaans-Amerikaanse zangeres weer volop in de schijnwerpers door de musical On your feet, over haar carrière.

"Hier zat echt een wijs iemand tegenover me", straalt Twan Huys, trots op zijn interview met Gloria Estefan. De Cubaans-Amerikaanse zangeres, die wereldwijd doorbrak met hits als 'Conga' en 'Rhythm is gonna get you', staat in Nederland volop in de belangstelling nu de musical On your feet verhaalt over haar carrière.

Alles meegemaakt

In College tour komt er nog veel meer aan bod. "Ze is heel activistisch over Fidel Castro," vertelt Twan Huys in het AD, "ze is een vluchteling, ze had een ernstig busongeluk, ze overwon een dwarslaesie, ze wilde een tweede kind maar dat lukte niet, haar moeder was net overleden. Ze heeft alles meegemaakt wat je kán meemaken in een mensenleven en vertelt daar ontzettend openhartig over. Door haar tranen heen bleef ze nog steeds heel scherp."

Geen slijtage

In tien jaar College Tour maakte Twan Huys al meer dan honderd interviews met grootheden uit allerlei vakgebieden. En als het aan de presentator ligt, komen daar nog heel wat afleveringen bij. "Bij mij is er nul sprake van slijtage", vertelt hij in het AD. Nog steeds is Twan verbaasd dat hij het programma er destijds doorheen kreeg bij de publieke omroep. "Ik dacht echt: het is een godswonder als dit lukt. De tijd was helemaal niet rijp voor een interviewprogramma van bijna een uur met één gast, want alles moest steeds korter en sneller. En eigenlijk, de tijd is er nog steeds niet rijp voor..."

  • Seizoen: 11
  • Aflevering: 5/6 Gloria Estefan

Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag