Pathé Thuis-tip: Huisvrouwen bestaan niet

Kijk nu

NET GEMIST Twee zussen en hun moeder moeten geld verdienen en snel ook. Anders moet moeders het ouderlijk huis verkopen. En alsof dat niet genoeg is, staat het privéleven van de vrouwen ook nog eens op zijn kop.

Gijsje en Marjolein zijn zussen en gigantische tegenpolen bovendien. Marjolein (Jelka van Houten) is getrouwd, heeft drie kinderen, is haar baan kwijtgeraakt en gaat tamelijk chaotisch door het leven. Gijsje (Eva van de Wijdeven) raakt ondanks verwoede pogingen maar niet zwanger, is obsessief met haar werk bezig en heeft ook nog eens stevige smetvrees.

Huisvrouwen bestaan niet

Problemen genoeg zou je zeggen, maar hun moeder (Loes Luca) heeft nog meer slecht nieuws. Ze kan hun ouderlijk huis niet meer betalen. En dus bijt Gijsje zich vast in een lucratieve klus op haar werk, om het nodige geld bijeen te brengen. Haar relatie komt onder druk te staan en ze krijgt steeds meer aandacht voor die aantrekkelijke collega (Jim Bakkum). En ook Marjolein is wel benieuwd wat er buiten het huwelijk allemaal te halen is.

Oscarwaardig materiaal

Huisvrouwen bestaan niet verscheen afgelopen Kerst in de bioscoop. Nauwelijks een maand later had de film al het record te pakken van best bezochte Nederlandse film uit 2017. Recensenten spraken van een verfrissende ‘romkom’ die afwijkt van het genre en waarin Van Houten haar komisch talent mag tentoonsprijden. En let ook op de hilarische ‘zaadscene’ met een glansrol voor Van de Wijdeven. Oscarwaardig materiaal, zo schreven de kranten.

Vanaf 20 april op Pathé Thuis


Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag