Pathé Thuis-tip: The greatest showman

Kijk nu

NET GEMIST PT Barnum heeft een droom: hij wil mensen entertainen. Hij scharrelt bijzondere artiesten bij elkaar en begint een circus. Het wordt een doorslaand succes.

Het ondernemen zit er bij PT Barnum (Hugh Jackman) al op jonge leeftijd in. Hij start een wassenbeeldenmuseum. Zonder al te veel success: het publiek vindt het saai en blijft weg. Op aanraden van zijn kinderen verzint hij een levendiger businessmodel met levendiger attracties al seen Afrikaanse trapezewerkster en een Zweedse operazangeres.

Doorslaand succes

Het wordt een doorslaand success, arm en rijk, jong en oud: iedereen wil naar Barnums circus. Maar de roem heeft een prijs, want het familieleven van de showbiz-ondernemer lijdt onder de stampvolle agenda van Barnum. En is de bewondering voor de eerdergenoemde trapezewerkster echt alleen professioneel?

The greatest showman

The greatest showman werd gemaakt vlak na het success van La la land en dat is geen toeval. Muziek speelt in beide films namelijk een belangrijke rol. De soundtrack van The greatest showman werd een groter succes dan de film zelf: hij was in Groot-Brittannië maandenlang niet van de eerste plaats van de albumlijsten weg te slaan.

Vanaf 16 april bij Pathé Thuis.


Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag