Percy Jackson moet oorlog tussen goden voorkomen(2010)

  • 9 februari 2018, 20:30 - 22:57 uur
  • RTL 8

AVONTUUR In Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief komt Percy (Logan Lerman) erachter dat hij deel uitmaakt van een mythische wereld. Hij moet een oorlog tussen de goden zien te voorkomen.

Percy Jackson is een jongen die op het punt staat om van de middelbare school getrapt te worden. En dat is niet de eerste keer. Toch is dat niet zijn grootste zorg. Want dankzij Grover, een satyr, komt Percy erachter dat hij deel uitmaakt van een mythische wereld vol magische wezens en dat hij de nakomeling is van de Griekse god Poseidon.

Gestolen bliksemschicht

De bliksemschicht van Zeus wordt gestolen. Percy en zijn vrienden Annabeth en Grover krijgen tien dagen de tijd om zijn onschuld te bewijzen en de gestolen bliksemschicht van Zeus naar Olympus te brengen. Alleen op die manier kunnen ze een oorlog tussen verschillende goden voorkomen.

Harry Potter

De film is gebaseerd op het boek De bliksemdief van Rick Riordan. De regie van de film is in handen van Chris Columbus, die ook de Harry Potter-films voor zijn rekening nam. In Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief zitten veel grote namen. Zo speelt Uma Thurman Medusa en vertolkt Pierce Brosnan de rol van Cheiron.

  • Regisseur: Chris Columbus
  • Scenario schrijver: Craig Titley, Rick Riordan
  • Componist: Scott Aitken, Christophe Beck, Marco Alicea, Steve Bissinger, Tim Burby, Derek Casari
  • Acteurs: Logan Lerman, Brandon T. Jackson, Alexandra Daddario, Sean Bean, Jake Abel

Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag