Percy Jackson op zoek naar het Gulden Vlies (2013)

  • 13 januari 2018, 20:25 - 22:40 uur
  • SBS 6
Kijk nu

FANTASY Percy en zijn vrienden zijn op zoek naar het Gulden Vlies. Ze moeten het vinden voor het einde van de zomer anders zal het halfbloedkamp vernietigd worden.

Het verhaal draait om Percy Jackson. Hij is de zoon van de Griekse God Poseidon. Samen met zijn vrienden Grover, Annabeth en Tyson moet Percy het Gulden Vlies vinden om de boom die hun halfbloedkamp beschermt te redden. Het Gulden Vlies ligt op Circeland, een eiland in ‘De zee van Monsters’. Het eiland wordt bewaakt door de Cycloop Polyphemus. Al vrij snel komen Percy en zijn vrienden er achter dat zij niet de enige zijn die het Gulden Vlies willen hebben. Er zijn kapers op de kust.

Geheim

Percy (Logan Lerman) heeft persoonlijk ook nog een probleem. Hij ontdekt een verbluffend geheim over zijn familie. Daardoor twijfelt hij of het wel een eer is om Poseidons zoon te zijn. 

Percy Jackson en de Olympiërs

Percy Jackson: Sea of Monsters is de tweede film over Percy Jackson. De film is gebaseerd op de vijfdelige boekenreeks Percy Jackson en de Olympiërs van de schrijver Rick Riordan. De eerste film heette Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief.


  • Regisseur: Thor Freudenthal
  • Scenario schrijver: Marc Guggenheim, Rick Riordan
  • Componist: Andrew Lockington, Matthew Armstrong, James Ashwill, Bruce Barris, Ron Bartlett, James Bolt
  • Acteurs: Logan Lerman, Alexandra Daddario, Brandon T. Jackson, Nathan Fillion, Douglas Smith

Reageren op dit artikel
Meer video's van SBS 6

Tips voor vandaag