Philip K. Dicks naargeestige toekomstwerelden in Electric dreams

Kijk nu

NET GEMIST Een stationsmedewerker ziet iedere dag treinen vertrekken naar een niet-bestaande bestemming. Hij gaat zelf op onderzoek uit, maar komt terecht op een plek waar hij liever niet zou zijn. Het is slechts een van de verhalen uit de serie Electric dreams.

Philip K. Dick heeft heel wat naargeestige werelden verzonnen. De Amerikaanse sciencefictionschrijver verzon onder meer Blade runner en Minority report. Ook de plots van de serie Electric dreams komen uit het brein van de auteur (1928-1982) en ook voor deze verhalen geldt: vrolijk word je er niet van.

Elke aflevering een verhaal

Elke aflevering behandelt één verhaal, in één wereld. Aan bod komen onder meer een wereld waarin langeafstandscommunicatie alleen mogelijk is via telepaten, een trein met een niet-bestaande eindbestemming en aarde die wordt aangevallen door buitenaardse wezens. Bekende gezichten uit films en series als Steve Buscemi (Fargo), Bryan Cranston (Breaking bad) en Richard Madden (Game of thrones) nemen een rol in een aflevering voor hun rekening.

Tussendoortje

Electric dreams heeft wel wat weg van Black mirror, de succesvolle Netflix-reeks. Net als de titel van de concurrerende streamingdienst zijn de afleveringen van Electric dreams los te kijken. Ideaal als naargeestig tussendoortje.

De afleveringen zijn vanaf 12 januari te zien op Prime Video.


Reageren op dit artikel