Pittige kamerzoektocht in 3Lab: Helaas je bent het niet geworden(2017)

  • 12 november 2017, 22:55 - 23:25 uur
  • NPO 3
Kijk nu

AMUSEMENT Voor studenten is het lastig om een kamer te vinden in Amsterdam. De achttienjarige Sofie wordt gevolgd terwijl ze van de ene naar de andere hospiteeravond gaat. Telkens wordt ze afgewezen. Haar zoektocht is te zien in 3Lab: Helaas je bent het niet geworden.

De kamernood in Amsterdam is hoog, héél hoog. Veel studenten zien het als een droom om in Amsterdam te wonen of simpelweg omdat ze wel moeten, want ze studeren in Amsterdam. Maar een kamer vinden in Amsterdam is haast onmogelijk. Als je er al een vindt, betaal je hoogstwaarschijnlijk de hoofdprijs. 

Hospiteren

In 3Lab: Helaas je bent het niet geworden volgen we de achttienjarige Sofie. Ze wil dolgraag op kamers in Amsterdam. Om een kamer te bemachtigen, moet Sofie hospiteren. Steeds opnieuw moet ze de bewoners van een studentenhuis ervan zien te overtuigen dat zij de meest geschikte kandidaat is voor de vrijgekomen kamer. Elke keer wordt Sofie afgewezen. 

Zelfbewustzijn

De concurrentie is moordend en de bewoners zijn meedogenloos. Wie worden door de groep geaccepteerd en wie worden afgewezen? Hoe ver gaan de kandidaten? In de wereld van het hospiteren wordt het uiterste gevraagd van iemands zelfbewustzijn. Wat doet dat proces van oordelen en beoordeeld worden met Sofie? Deze vragen worden beantwoord in de reportage 3Lab: Helaas je bent het niet geworden.


  • Aflevering: Helaas ben je het niet geworden

Reageren op dit artikel
Meer video's van Zondag met Lubach

Tips voor vandaag