Ploegentijdrit in CataloniŽ

  • 21 maart 2017, 15:45 - 17:15 uur
  • Eurosport 1

RECHTSTREEKS VERSLAG/VERSLAG De tweede rit in de Ronde van Catalonië is een ploegentijdrit over heuvelachtig terrein. De teams kunnen hun kopmannen een goede dienst bewijzen met een sterk optreden op het 42 kilometer lange traject.

Na de vlakke etappe van en naar Calella van maandag, barst de Ronde van Catalonië dinsdag pas echt los. In de tweede rit mogen de ploegen aan de bak voor een 42 kilometer lange ploegentijdrit van en naar Banyoles. Geen simpel ritje, want het parcours is nergens vlak.

BMC favoriet

BMC is op voorhand een van de favorieten voor de ritwinst. De Amerikaans-Zwitserse ploeg gooit geregeld hoge ogen op deze discipline, zoals bijvoorbeeld op de WK's van 2014 en 2015. Er zitten dan ook de nodige tijdritkanonnen in de ploeg, zoals de Australische oud-Tour-proloogwinnaar Rohan Dennis en Tejay van Garderen. Deze Amerikaan is in ieder geval van de partij in Catalonië. Concurrentie komt onder meer van Team Sky met Chris Froome en LottoNL-Jumbo met Steven Kruijswijk en Stef Clement.

Toppers

De Ronde van Catalonië is een zevendaagse rittenkoers door Noordoost-Spanje. De koers geldt als prima voorbereiding op de rest van het seizoen en kent daarom vaak een sterk deelnemersveld. Dat is ook dit jaar weer het geval. Oud-Tourwinnaars Chris Froome en Alberto Contador rijden mee. Ook twee Nederlandse toppers zijn van de partij: Steven Kruijswijk en Bauke Mollema. Ze krijgen naast een ploegentijdrit etappes over heuvelachtig terrein en in de Catalaanse bergen voor de kiezen.

  • Aflevering: Ronde van CataloniŽ

Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag