Praten over het WK(2018)

  • 14 juni 2018, 19:05 - 20:00 uur
  • NPO 1
Kijk nu

TALKSHOW Henry Schut en Hugo Borst zijn terug met een praatprogramma over het WK voetbal. Een van de gasten in deze eerste uitzending is scheidsrechter Bas Nijhuis. Hij vertelt over de videoscheidsrechter en doellijntechnologie.

Met de openingswedstrijd tussen Rusland en Saoedi-Arabië is het WK voetbal nu echt begonnen. Het Nederlands elftal doet niet mee, maar dat betekent niet dat er niet genoeg te vertellen is over het kampioenschap. En dat doet Henry Schut dan ook in Studio Rusland. Zijn sidekick in het programma is - net als bij het WK 2014 en EK 2016 - Hugo Borst. En ook teckel Messi is weer terug. Vanwege het ontbreken van Oranje ligt de focus in eerste instantie op buitenlandse spelers die in de Nederlandse competitie uitkomen. Henry: "Maar gaandeweg het toernooi krijg je ook altijd teams waar je op kunt inzoomen. En dan zijn er nog de videoscheidsrechter en de doellijntechnologie die voor het eerst op een WK worden ingezet. Wij verwachten dat daar veel discussie over komt."

Bas Nijenhuis

Om de nieuwe technologie te duiden heeft Studio Rusland de hulp ingeroepen van topscheidsrechter Bas Nijhuis. "Hij is altijd beschikbaar voor ons. Soms met een beeldverbinding vanuit zijn huis, maar regelmatig in de studio", vertelt Henry Schut. "Hij komt de eerste dag al vertellen wat het precies behelst en wat hij ervan verwacht. En mocht het echt uit de klauwen lopen dan zit hij er misschien wel elke dag."


Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag