Racen naar Imola

  • 17 mei 2018, 13:00 - 13:18 uur
  • Eurosport 1

VERSLAG Imola is geen plaats die sportliefhebbers direct met wielrennen associŽren, maar het zit er dik in dat er wel topsnelheden behaald gaan worden op het autosportcircuit. Welke sprinter is na 214 kilometer de snelste?

De bergkoningen en klassementsrijders kunnen de komende twee dagen rustig aan doen, want tussen alle berg- en heuveletappes door wacht een tweetal vlakke ritten. De eerste is een 214 kilometer lange rit van Osimo naar Imola, inderdaad de plek waar de inwoners doorgaans kunnen genieten van gemotoriseerde snelheidsduivels. Tot 2006 vond in het stadje de grand prix van (het nabijgelegen) San Marino plaats. De koningsklasse van de autosport laat het Autodromo Enzo e Dino Ferrari sindsdien links liggen. Vorig jaar was er even nog sprake van dat het circuit weer een formule 1-race zou hosten, maar uiteindelijk ging het gastheerschap van de GP van ItaliŽ toch weer naar Monza. Een ongetwijfeld razendsnelle aankomst van een Giro-etappe is wellicht een mooie troostprijs.

Dumoulin

De Giro is de eerste grote wielerronde van het jaar en de koers begint ditmaal voor het eerst buiten Europa. Voordat het peloton door de laars raast, is het eerst drie dagen koers in IsraŽl. Daarna volgt de oversteek naar SiciliŽ, waarna het langzaam noordwaarts gaat. Het zwaartepunt van de ronde ligt in de slotweek, met etappes in de Alpen en de Dolomieten. Tourwinnaar Chris Froome en titelverdediger Tom Dumoulin gelden als de grootste kanshebbers.

  • Aflevering: Giro d'Italia

Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag