Radar (2018)

  • 16 april 2018, 20:35 - 21:15 uur
  • NPO 1
Kijk nu

CONSUMENTENPROGRAMMA Multimediaal consumentenplatform met Antoinette Hertsenberg als gezicht. Het programma is alert op bedrog en misleiding op alle gebieden waar de consument mee te maken heeft. Radar stelt consumentenproblemen aan de kaak, maar probeert bedrijven en instanties ook te bewegen tot een oplossing te komen.

Met vandaag:

* Sommige reclames zien er mooi uit. Sommige proberen grappig te zijn. En anderen zijn domweg vervelend. In bijna al die reclames wordt de waarheid in meer of mindere mate geweld aan gedaan. Wat mag nou wel? En vooral: wat mag er eigenlijk niet? Voorbeelden van reclames die goedgekeurd zijn door de Reclame Code Commissie, maar ook van reclames die van de buis zijn gehaald.

* Meer dan een miljoen mensen hebben een aflossingsvrije hypotheek. Het leek zo voordelig, maar nu lopen tienduizenden mensen het risico hun huis uitgezet te worden als ze niet iets doen. Aan het eind van de looptijd moet je namelijk je hypotheekschuld ineens aflossen bij de bank. En daar zijn weinig mensen zich van bewust. De banken beginnen hun klanten nu actief te informeren. Maar is dat wel genoeg? En wat kan je zelf als eigenaar van een aflossingsvrije hypotheek nog doen om de schade te beperken?


  • Regisseur: Pauline Rozestraten
  • Bijzonderheden: Teletekst ondertiteld, HD 1080i

Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag