Red Heat: Arnold Schwarzenegger jaagt op drugsdealer(1988)

  • 9 maart 2018, 22:00 - 00:05 uur
  • Fox
Kijk nu

ACTIEKOMEDIE In Red Heat zit Arnold Schwarzenegger een Russische drugsdealer op de hielen. Een hoop pistoolschoten en vechtscènes zijn het gevolg.

In Red heat staat de Russische drugsdealer Victor Rostavili (Ed O'Ross) centraal. Na het uitvoeren van criminele zaakjes wordt het hem te heet onder zijn voeten. Hij besluit daarom te vluchten naar de Amerikaanse stad Chicago. De crimineel denkt veilig te zijn, maar niets is minder waar. Hij wordt op de hielen gezeten door de Russische agent Ivan Danko (Arnold Schwarzenegger).

Red Heat

Aangezien Danko op Amerikaans grondgebied te werk gaat krijgt hij een Amerikaanse partner toegewezen, Jim Belushi (Art Ridzik). De twee liggen elkaar voor geen meter, maar moeten hun verschillen zien te overwinnen om Rostavili te slim af te zijn. Kunnen ze hun ego’s opzijschuiven en de bad guy in de kraag vatten?

Arnold Schwarzenegger

Red heat is een film met Arnold Schwarzenegger in de hoofdrol, en deze Oostenrijkse spierbundel staat zoals altijd garant voor actie en sensatie. Deze film is absoluut geen uitzondering op de regel. Wie toe is aan een lekker potje filmgeweld zit vrijdagavond dus gebakken bij Fox.

  • Regisseur: Walter Hill
  • Scenario schrijver: Harry Kleiner, Walter Hill, Troy Kennedy-Martin
  • Componist: Fred J. Brown, James Horner, Shelley Brown, James Cavarretta, John S. Coffey, Lucy Coldsnow-Smith
  • Acteurs: Arnold Schwarzenegger, James Belushi, Peter Boyle, Ed O'Ross, Laurence Fishburne

Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag