3 dingen die je moet weten voordat je Veronica inside gaat kijken

Geplaatst op 10 September, 13:47

Johan Derksen klapt uit de school

Alhoewel het leek alsof Veronica inside voorgoed zou stoppen, keert het programma vrijdag toch terug op de buis. Voordat je gaat kijken, zijn er drie dingen die je moet weten.

Eerst even terug in de tijd. Een paar maanden geleden zorgde een misplaatste grap van Johan Derksen voor de grootste rel in de geschiedenis van het voetbalpraatprogramma. Na flinke ladingen kritiek en terugtrekkende sponsoren besluit het drietal de laatste uitzending in z’n geheel te wijden aan het racismedebat.

Echter gaat het hier helemaal mis. Tafelheer Wilfred Genee stelt 'ineens' kritische vragen en Johan Derksen en René van der Gijp voelen zich verraden. Het gevolg: de mannen weigeren om ooit nog met elkaar aan tafel te zitten.

Tot de grote baas John de Mol ingrijpt. Na wat telefoontjes en mailcontact is er besloten om toch verder te gaan met Veronica inside - en wel op vrijdag 11 september. Hieronder 3 dingen die je moet weten voordat je gaat kijken.

Voor het eerst herenigd

In een interview met AD vertelt Johan Derksen dat het de eerste keer is dat het trio weer samenkomt. Er is dus geen voorgesprek geweest.

"Als je van tevoren bij elkaar gaat komen, ga je weer een uitzending zitten regisseren", aldus Derksen. "Dat is niet onze kracht. Ik maak me ook geen zorgen over de chemie. Daarvoor hebben we genoeg meegemaakt. We hebben vaker goeie televisie gemaakt na incidenten."

Dit is nu al bekend over het nieuwe seizoen van Veronica inside

Geen blad voor de mond

In hetzelfde interview geeft Derksen nu al aan geen blad voor de mond te nemen. "Ik ben niet veranderd. Ik vind dat we ons moeten blijven onderscheiden en dus alles moeten kunnen blijven zeggen."

Eerste gast

Inmiddels is ook de eerste gast bekendgemaakt van het programma. Niemand minder dan ex-profvoetballer Wim Kieft zal het VI-trio aanvullen op de eerste avond. "Het is even afwachten hoe die eerste uitzending van VI verloopt", vertelt de voetbalanalist op Radio Veronica. "Dat gaat spannend worden, hè?", reageert Wilfred Genee. Hier heeft Kieft meteen een reactie op: "Dat kan natuurlijk ook helemaal fout aflopen. Dat weten wij natuurlijk niet."

Of de voetbalanalist nu al peentjes zweet voor de uitzending? "Helemaal niet, ik vind het hartstikke leuk." Hij is nieuwsgierig hoe de eerste uitzending verloopt en dan vooral de onderlinge verstandhouding. "Maar ik heb verder niet zoveel problemen volgens mij." 

Veronica inside is vanaf vrijdag 11 september om 20:30 uur te zien bij Veronica.