Johan Derksen staat open voor politieke carrière

Geplaatst op 18 Juli, 20:52

Bij PvdT

Johan Derksen ziet het wel zitten om de politiek in te gaan. Over de Partij van de Toekomst, opgericht door Henk Krol, zegt hij: "Het is wel een clubje waar ik bij wil horen."

Derksen vertelde dit in WNL op zaterdag op NPO Radio 1. Eerder in dit programma kwam senator Henk Otten aan het woord, die samen met Henk Krol de nieuwe politieke partij PvdT heeft ingericht. Otten maakte kenbaar dat als het aan hem lag, Derksen straks onderaan de lijst van PvdT staat.

Derksen zelf ziet er zelf ook wel heil in. Hij geeft toe bij het clubje te willen horen ‘vanwege zijn leeftijd en de standpunten’. "Ik heb een zwak voor die Otten, omdat hij op een bijzonder onheuse wijze behandeld is door Baudet", vertelt hij. Hij doelt hiermee op een voorval waarbij Otten - die oprichter is van Forum van Democratie - en Baudet slaande ruzie kregen met elkaar.

Genoeg veroorzaakt 

Derksen is echter ook wel realistisch. "Ik wil me nou niet meteen halsoverkop in de politiek storten. Ik heb al onrust genoeg veroorzaakt in dit land, lijkt me", zegt hij, doelend op zijn rol in het Nederlandse racismedebat. Toch wil hij er wel over na denken. "Dan ga ik meteen voor Tweede Kamerlid en ook maar voor minister-president. Ik denk dat Mark Rutte geen oog meer dichtdoet!"