Remy Bonjasky wil Maestro winnen

  • Geplaatst: Zaterdag 28 oktober
Door: Televizier.nl

AMUSEMENT Remy Bonjasky is in de nieuwe editie van Maestro  een opvallende deelnemer. De 41-jarige kickbokser gaat er alles aan doen om als beste dirigent uit de bus te komen.

"Nou, ik hou wel van winnen. Met boksen, maar ook met Expeditie Robinson en nu Maestro", zo zegt Remy in het AD. "Sowieso wil je er niet uitgaan in de eerste ronde. Da’s lelijk. Een van mijn concurrenten zag ik tijdens het dirigeren stoppen. Hoe lastig het is: je moet wel doorgaan. Dat is ook hoe ik erin sta: ik wil zo ver mogelijk komen."

Vergelijking met boksen

Remy ziet wel parallellen tussen zijn sport en hetgeen hij in Maestro moet gaan doen. "Boksen en dirigeren, het is allebei een kwestie van timing. Het lastige als dirigent: je moet nét even eerder zijn dan het orkest. Wapper je niet snel genoeg met je stokje dan luisteren ze niet, of gaan ze hun eigen gang. Met boksen moet je de situatie óók voor zijn", zo zegt hij.

Dingen op gevoel doen

We zien Remy de laatste jaren wel vaker uitstapjes maken op televisie. Dat bevalt hem wel. "Eigenlijk was ik meteen te porren voor Maestro. Lekker out of the box. Als je vaak bezig bent met dat robuuste werk in de ring, is het ook leuk om dingen te doen waar je meer gevoel in stopt."

Het nieuwe seizoen van Maestro begint op zondag 29 oktober om 20.20 uur op NPO 1.Reageren op dit artikel