Rik over de Grens naar meest gewelddadige zwarte wijk in VS

  • Geplaatst: Donderdag 26 oktober
Door: Televizier.nl

INFORMATIEF Rik van de Westelaken durft. In het tweede seizoen van zijn journalistieke reisprogramma Rik over de Grens gaat hij o.a. naar Sand Town in Baltimore, een van de meest gewelddadige zwarte wijken van de VS.

Gelukkig heeft Rik van de Westelaken ook lichtere onderwerpen in petto. Hij reist in het nieuwe seizoen af naar Toronto, de Gay Capital van Canada, en hij bezoekt een stad vol travestieten, het Zuid-Mexicaanse stadje Juchitan.

Kijkcijfers

Het is een klein wonder dat Rik verder mag met Rik over de grens omdat hij bedroevend wenig kijkers scoorde in het eerste seizoen. Waarschijnlijk heeft SBS 6 het programma daarom laat op de avond gepland.

Plus size-modellen

In de eerste aflevering is Rik in Engeland op een Missverkiezing voor plus size-modellen: Miss British Beauty Curve 2017. Hij ontdekt dat de deelnemende dames niet alleen extra kilo’s, maar vaak ook diepliggende trauma’s met zich meedragen. Extra sterk dus, dat ze het aandurven om zichzelf aan het publiek te tonen in extravagante outfits én in badpak. In hartje Londen bezoekt Rik modellenbureau MILK, dat het meest succesvolle plus size-model van dit moment representeert: Tess Holliday. En Rik gaat winkelen met Instagram-celeb Felicity Hayward.

Rik over de grens is vanaf zondag 12 november om 23.30 uur te zien bij SBS6.Reageren op dit artikel