Roger Federer schrijft historie met winst Wimbledon

Kijk nu

NET GEMIST Roger Federer is erin geslaagd om Wimbledon voor de achtste keer in zijn carrière te winnen. Nooit eerder hield iemand de gouden trofee zo vaak in de lucht.

Roger Federer is opnieuw de beste grasspeler ter wereld. In de finale van Wimbledon won hij in drie sets van Marin Cilic, die geen enkele kans had op de eindoverwinning. Dat heeft niets te maken met zijn eigen spel, Federer is simpelweg te sterk voor iedereen. De Zwitser verloor dit grandslamtoernooi geen set.

Wimbledon

De winst is extra bijzonder, aangezien Federer vorig jaar nog kampte met rug- en knieproblemen. Om fit te zijn voor het prestigieuze grandslamtoernooi trok hij zich een half jaar terug en liet de voormalig nummer één van de wereld Roland Garros schieten. “Je moet in jezelf geloven, dan kun je veel bereiken in het leven. Vorig jaar had ik zo mijn twijfels, maar het geloof kwam terug en hier sta ik dan. Fantastisch”, zei de tennisser na afloop van de wedstrijd.

Roger Federer

Federer had zelf ook niet verwacht dat hij zó goed zou spelen na zijn lange periode van afwezigheid. “Ik ga er maar weer zes maanden tussenuit”, grapte de tennisser die zijn vizier nu richt op de US Open.


Reageren op dit artikel