Ronald Koeman denkt nog niet na over bondscoachschap

Kijk nu

NET GEMIST Ronald Koeman wil nog niet nadenken over het bondscoachschap van het Nederlands Elftal. Eerst wil de oud-voetballer tot rust komen na zijn ontslag bij de Engelse topclub Everton. In bovenstaande video vertellen de mannen van Voetbal inside wie er volgens hen bondscoach moet worden.

Tijdens een vraaggesprek met de NOS wil Ronald Koeman niet praten over dat hij wellicht de nieuwe bondscoach wordt van Oranje. "Ik ga daar niet op in, omdat ik ook van mijn zaakwaarnemer Rob Jansen heb begrepen dat nog niet alles is afgehandeld met Everton. Dus laat ik niet ingaan op mijn toekomst", legt Koeman uit voor de camera.

Voetbalknowhow

Ronald Koeman heeft zelf ook meerdere keren aangegeven dat hij wel oren heeft om Dick Advocaat op te volgen. Toch zegt Ronald dat hij op dit moment nog niet kan zeggen of hij liever bij een nationale ploeg werkt of bij een club. "Dat weet ik niet, dat ligt aan de mogelijkheden.” Wel heeft Ronald een mening over welke soort technisch directeur de KNVB moet aanstellen. “Een td hoort een voetbalknowhow te zijn. Ook voor de opleiding, want daar begint het bij. Het Nederlands elftal is een eindstation, maar ik denk dat we bij de bond ook zeker heel goed iemand kunnen gebruiken die de puntjes op de i zet in de opleiding."

Buitenlandse coach

KNVB-directeur Eric Gudde heeft laten weten dat hij zeker openstaat voor een buitenlandse bondscoach en/of een buitenlandse technisch directeur. "Een buitenlander is voor mij volstrekt bespreekbaar. Ik sluit in de zoektocht niets uit. Het gaat om kwaliteit, dat is het belangrijkst. Maar er zijn ook genoeg Nederlandse coaches die de invloeden van het buitenland heel goed kennen. Alles is mogelijk."Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag