RTL Z stopt met non-stop nieuwsuitzendingen

  • Geplaatst: Vrijdag 19 januari
Door: Televizier.nl

SHOWNIEUWS RTL Z verlegt haar focus van tv naar online. De nieuwszender van RTL zendt per direct nog maar twee nieuwsblokken per dag uit.

RTL Z  kreeg in 2015 een eigen tv-kanaal. De bedoeling was dat de zender zou uitgroeien tot het eerste, Nederlandse 24 uur-nieuwskanaal. Dat is het nooit geworden.

Paul van Liempt

De zender zette breed in met eigen programma's, waaronder maar liefst twee dagelijkse interviewprogramma's van Paul van Liempt. De kijker bleef echter weg en de programmering van de zender werd steeds meer opgevuld door aangekochte buitenlandse series en documentaires die vaak weinig met actualiteit of het zakenleven te maken hebben.

"Stevige keus"

De zenderleiding heeft nu besloten om RTL Z op de online markt te richhten. Vanaf heden is er alleen nog tussen 9.00 en 11.00 uur en 16.00 en 18.00 uur een nieuwsblok te zien. Perry Feenstra, hoofd economie van RTL Nieuws, noemt deze nieuwe aanpak "een stevige keus": "De kijkers zitten vooral naar hun pc of telefoon te kijken. De keus voor online pakt overigens zeer goed uit. Niemand weet het nog, maar RTL Z gaat beter dan ooit.”Reageren op dit artikel