RTL7 Fight Night doet live-verslag bokswedstrijd Joshua vs. Klitschko

  • Geplaatst: Dinsdag 21 februari
Door: Televizier.nl

SPORT Zaterdag 29 april staan Anthony Joshua (27) en Wladimir Klitschko (40) voor het eerst in hun carrière lijnrecht tegenover elkaar. RTL 7 Flight Night zendt het gevecht om de wereldtitel live uit.

RTL 7 Fight Night start om 22:00 uur met een voorbeschouwing waarna de avond wordt afgesloten met het liveverslag van de wedstrijd Joshua vs. Klitschklo. De titanenstrijd vindt plaats in een uitverkocht Wembley. 90.000 vechtliefhebbers wisten een kaartje te bemachtigen en zijn getuige van dit gevecht.

Anthony Joshua

Anthony Joshua is regerend wereldkampioen zwaargewicht en heeft nog nooit een wedstrijd verloren. In zijn jonge carrière (hij begon op zijn 18e met boksen) won hij al zijn achttien wedstrijden. In 2012  werd hij zelfs Olympisch kampioen in Londen. “Dit gevecht wordt één van de belangrijkste uit mijn carrière en de ultieme test. Het gaat een epische strijd worden, maar zodra ik één voet in de ring zet, ga ik ervan uit dat ik er weer als winnaar uitstap.”

Wladimir Klitschko

Tegenover Joshua staat Wladimir Klitschko (getrouwd met actrice Hayden Panettiere), een ervaren man uit Oekraïne, die 64 van zijn 68 wedstrijden wist te winnen. Jarenlang was hij de man die uitgedaagd werd. De rollen zijn nu omgedraaid, want Klitschko nodigt nu Joshua uit voor een gevecht in de ring. Hij wil namelijk zijn titel terug. “Het is de wedstrijd van het jaar voor mij, maar ook voor alle boksfans. Het is de eerste keer sinds jaren dat ik de uitdager ben en ik neem het op tegen de huidige wereldkampioen, die ik zie als de allerbeste van de jonge generatie.”

RTL 7 Fight Night: Joshua vs. Klitschko is te zien op 29 april om 22.00 uur bij RTL7.Reageren op dit artikel