Rugbykampioen All Blacks in Europa

  • 14 november 2017, 18:40 - 20:59 uur
  • Eurosport 1

RECHTSTREEKS VERSLAG/VERSLAG Regerend wereldkampioen Nieuw-Zeeland is bezig aan een oefencampagne op de Europese rugbyvelden. De 'All Blacks' spelen later nog tegen Schotland en Wales, maar treffen nu eerst de Franse nationale ploeg in Lyon.

Nieuw-Zeeland is de laatste jaren toonaangevend in de rugbysport. De ‘All Blacks’ prolongeerden in 2015 hun wereldtitel (rugby union) en gaan aan de leiding op de wereldranglijst. Het team is momenteel in Europa voor een serie oefenwedstrijden en de prestaties zijn te volgen op Eurosport.

Autumn Test Matches

Dinsdagavond is het duel met Franrijk in Lyon rechtstreeks te zien. De wedstrijd is onderdeel van de zogenoemde ‘Autumn Test Matches’, een serie oefenwedstrijden tussen de beste rugbylanden ter wereld. Traditioneel komen de toplanden van het zuidelijk halfrond naar Europa om het hier tegen de sterkste teams op te nemen. Dat betekent dat bijvoorbeeld ook Argentinië, Zuid-Afrika en Australië deze weken oefenduels spelen op ons continent.

Barbarians

Nieuw-Zeeland speelde drie dagen geleden ook al een oefenwedstrijd tegen Frankrijk. En wéér een week eerder speelde de wereldkampioen een duel tegen een bijzonder team: de Barbarians. Deze ploeg bestaat uitsluitend uit spelers die worden uitgenodigd. Dit jaar is het weer een bont gezelschap, met toprugbyers uit onder meer Ierland, Zuid-Afrika en Engeland. De Barbarians verloren hun oefenduel tegen Nieuw-Zeeland met 22-31.


Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag