Ruim 2,3 miljoen kijkers genieten van Maestro

NET GEMIST Bij Maestro was het thema van de week 'symphonic pop'. De drie kandidaten dirigeerden elk twee stukken: een popnummer en een medley. Zo kwamen onder andere 'Bohemian rhapsody' van Queen en 'Purple Rain' van Prince voorbij. Ook werden er meerdere tienen uitgedeeld. Benieuwd? Kijk de uitzending hier terug.

Hadewych, Dave en Maartje maken nog kans op de titel. Vorige week stond Maestro in het teken van opera en moest Ruud Feltkamp opstappen. Het thema van deze week was ‘symphonic pop’ en dat viel in de smaak bij de kijker. Dik 2,3 miljoen mensen zagen onder andere het beste optreden van Dave.

Popnummer en medley

Elke kandidaat dirigeerde twee stukken: een popnummer en een medley. Dat is een aaneenschakeling van fragmenten van populaire liedjes. Maartje van de Wetering legde zich toe op 'Bohemian rhapsody' van de legendarische rockband Queen en dirigeerde de 'ABBA medley'. Hadewych Minis kreeg de taak om het alom bekende 'Purple rain' van Prince en The Revolution ten gehore te brengen, en dirigeerde de 'Elvis medley'. Tot slot dirigeerde Dave von Raven 'Viva la vida' van Coldplay, en focuste zich op de 'Hazes medley'.

Wie is wie?

Nu het einde nadert is het tijd voor een opfrisronde: wie zijn de overgebleven maestro’s precies? Hadewych Minis is naast actrice ook zangeres. Ze was onder meer te zien in de film Phileine zegt sorry en bracht in 2014 haar tweede album 'The truth and nothing but the truth' uit. Dave von Raven is de zanger van de band 'The Kik', de oude huisband van DWDD. Verder draagt hij meestal een sixties-pak en staat hij bekend om zijn ontwapenende humor. En tot slot actrice en zangeres Maartje van de Wetering. Zij is onder meer bekend van series als Divorce, Celblok H en Flikken Rotterdam.


Reageren op dit artikel